Alsóközép összes :)
- Témaindító hozzászólás
Elküldve: 2004. május 24. - 16:56:13
A Golf V nagyon jó autó, de a háta nagyon ronda, s a formája semit sem mutat az exkluzívabb technikai tartalomból, elõrõl egészen jól néz ki! :) Azonban drága...
Az Astra H pedig nem annyira jó autó, inkább átlagos (technikai, mûszaki szempontból!), de elfogadható, s elég jól néz ki, különösen hátulról! :) Az ára, s a marketing nagyon sokakat fog hozzá csábítani... :)
A Megane II gyönyörû, egzotikus, szinte szexis. Kényelmes, ergonómiai szempontból rengeteg kreatív ötlettel, az ár/érték aránya nagyon jó. Technikai/mûszaki megoldásai az Astrához hasonlóan nem oylan különlegesek, max. átlagosak. Kis motorjai viszont figyelemreméltó paraméterekkel bírnak. 1,4 98 LE; 1,6 115 LE, 1,5 dci 100 LE. Nem annyira megbízható, mint a japánok vagy németek, de ránézésre egészen jól össze van rakva, s nem feltétlen fog szétesni. Azonban elõfordulhat, mert mégiscsak francia...
PUG 307, nagyon tágas, átlagos kinézetû, de szép autó, minõségileg gyengébbnek hat a Megane-nál, s a rémtörténet is több róla, bár állítólag ez változott. Az ár/érték aránya a 90 LE-s 1,4-es motor megjelnése óta a Megane-nál is jobb. Mûszaki tartalma szintén átlagos, bár az új PSA-Ford-Mazda dízelek nagyon jók!
Toyota Corolla: az 5 és 3 ajtós nekem nagyon tetszik. Mûszaki szempontból benzinmotorjai figyelemreméltóak, felfüggesztés, stb. átlagos. S az új 1,4-es turbódízel is elég izgalmasnak hangzik. A kidolgozás minõsége kiválló, kénylemes, csak picit drága...
Nissan Almera: kicsit már kifutófélben levõ, azonban 5 és 3 ajtósban szerintem egészen jól kinézõ autó, különösen a hátulja és az oldalnézete. Anyagminõsége messze elmarad a ma megszokott prémiumhatástól, de legalább jól össz van rakva :). Az 5 év garancia, és az igen kedvezményes akciós ár nagyon-nagyon csábító... :) Mûszaki megoldásaiban szintén átlagos.
Mazda 3: húúh... azért igen jól néz ki... viszont szerintem hamar megfog öregedni... :( Mûszaki megoldási, helykínálata nagyon magas szintet képvisel. De eszméletlenül drága, különösen a lépcsõshátú.
Focus: öregecske, de régi nagy szerelmem ezért becsülöm! :) Felfüggesztései révén mûszaki tartalma még mindig az élmezõnybe emeli. Designja még ma is frissnek hat, bár különölegesnek már sajnos egyáltalán nem. Helykínálata korrekt, nagyon megbízható (szinte japánosan!). Kifutó modellként a kisebb pénzben gondolkodóknak G Astra (avagy Astra Classic II) helyett sokkal jobb alternatíva.
Fiat Stilo: baszott nagy benne a hely, de a 3 ajtóst leszámítva ormótlan, minõségérzete a Megane-nál, de még a PUG-nál is gyengébb... Elsõ ülései kényelmetlenek. Azonban ár/érték aránya igen csábító, ha valaki egy nagy családi autót akar. Mûszaki megoldásai átlagosak...
Alfa 147: asszem csak imádni lehet... egy gyönyörû, meseszép, sportos... Minden esetleges hibája ellenére kellene gép... (ha nem nagyon számítan a pénz és nem családi autót akarnék venni... :). Motorjai, mûszaki tartalma is izgalmasak. Igazi olasz szépség... :)
Honda Civic: egy nagy, de unalmas, mûszaki megoldásaiban sem különösebben izgalmas autó.
Audi A3: drágább, magasbbra pozícionált Golf. Ha már Audi, akkor legalább A4-es :). De legalább szép :)
Skoda Octavia II: verhetetlen ár/érték arányú Golf! :) Kicsit a Passat és a Golf közé belõve. Bár semmi izgalmas nincsen a kinézetében, nekem bejön :)
Ez az átfogó, s rövid véleményem a mostanság aktuális alsóközepes autókról :).
Egyéb válaszok erre a témára
Elküldve: 2011. szeptember 05. - 15:03:40
Idézés: apaarpi - Dátum: 2011. szeptember 04. - 17:29:54
Ilyen alapon a Bravo meg Leon II koppintás, és mehetünk tovább.
Mááá megint a rosszindulat....
Elküldve: 2011. szeptember 02. - 21:27:49
Elküldve: 2011. augusztus 21. - 11:12:23
Elküldve: 2011. augusztus 20. - 14:08:22
Idézés: hetedik - Dátum: 2011. augusztus 20. - 04:41:04
Azért amiért valaki 4 évig használta ...nem azt jelenti ,hogy már jól is nézet ki
Ahogy írtad, ízlések és pofonok, a többi annyira szubjektív, hogy nem érdemes róla vitatkozni.
Van, akinek a H tetszik, és a J-t túlságosan simulósnak látja.
Elküldve: 2011. augusztus 20. - 04:41:04
Azért amiért valaki 4 évig használta ...nem azt jelenti ,hogy már jól is nézet ki
Elküldve: 2011. augusztus 17. - 17:01:34
Elküldve: 2011. augusztus 16. - 21:02:01
Idézés: hetedik - Dátum: 2011. augusztus 13. - 11:19:36
Ezt a baromságot meg honnan szoptad ??
Pont hogy a H volt nagy előrelépés, az F hez képest a G kevésbé volt az.
4 évig volt H Astrám ,F Astránk is volt, G Astrában is milliószor ültem.
Legalább ne jelentsd így ki tényként, jesszusom.
Elküldve: 2011. augusztus 16. - 08:42:45
A motorok pedig jók, az 1.9 CDTI-k mind a mai napig keresettek, a szervízekben is ajánlják őket, ahogy az 2.2 Directet is, ami dinamikusabb, mint az 1.8 szívó, mégis ugyanannyit eszik.
Elküldve: 2011. augusztus 13. - 11:19:36
Aztán lássanak csodát a C Vectra után elõhúzták a kalapból az "iszignyát" ...
Ezek szerint az Opelnál még sem felejtettek el autót tervezni ..
Elküldve: 2011. augusztus 12. - 20:00:58
Na látod, ennyire különbözõek vagyunk... Nekem meg pont az tetszik benne, hogy sehol nem gönbölyû, rendesen baltával faragták :)
Elküldve: 2011. augusztus 02. - 04:31:34
Mondjuk már végre a Opel tervezhetne magának egy dizel motor családot,nem is értem ,hogyan használhatnak még mindig "olasz licenc " motorokat :)
A chip-rõl csak annyit ,igaz már sokszor leirtam ,hogy ha normális módon húzzák fel a motor teljesitményét akkor nem lehet különösebb probléma ,bár az is igaz, én Hdi motorokat chippeltem a 110 lovas Hdi igy 80 ezret futott ,a 136 lovas már kevesebbet õ csak 20 ezret ,de mindkettõ hiba mentesen....
Elküldve: 2011. augusztus 01. - 17:24:17
Elküldve: 2011. augusztus 01. - 14:51:54