Vezess.hu fórum: Aprilia robogót akarok :-) - Vezess.hu fórum

Ugrás a tartalomhoz

• 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.
  • Belépés

Aprilia robogót akarok :-)

#1 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó  - Témaindító hozzászólás

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 0

Elküldve: 2003. március 21. - 16:04:17

Kicsit rá vagyok kattanva robogó vásárlásra. Budapesten nem nagyon eröltetném (figyelmetlenek az autósok), de mi a város szélén, kertes házas környéken lakunk - ott jó játéknak tûnik.

Az Aprillia robogókat most drasztikusan akciózzák.

A scarabeo 50 most 459.900,- helyett 299.900,-

Így néz ki:

Tetszik, mert nagykerekes...

szerintem venni fogok egy ilyet. Jó játék nyáron. :-)

PS: a többi változatot is akciózzák elég keményen...
0

• 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.

Egyéb válaszok erre a témára

#1 Felhasználó nem aktív   v_daci 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 16.018

Elküldve: 2005. szeptember 08. - 06:58:16

látom beszúrtad a saját fényképedet.
nem lehetnee normálisan megfogalmazni ezt és kevésbé bénán?
0

#2 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 13.948

Elküldve: 2005. szeptember 07. - 22:59:50

Na a képbeszúrás nem jött össze :-CCC

Szerintem õ írta a Burgman-os ciket. Ez biztos!

0

#3 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. szeptember 07. - 22:55:04

Vezzes.hu!!! Ki írta azt a gagyi BURGMAN-os cikket nektek? Valami új emberke nálatok? Nagyon szánlamas "0" tudással írt anyag. Ennyi baromságot összehordani ilyen kis helyen. Szerintem ez a fószer motorozni sem tud. Az a fáradt denevér meg kicsoda a képeken? Õ a szerzõ? Az írás a www.szanalmas.hu-ra való anyag.

Azonnal kirúgni azt a nagytudásút!!!!

0

#4 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. szeptember 07. - 22:54:45

Vezzes.hu!!! Ki írta azt a gagyi BURGMAN-os cikket nektek? Valami új emberke nálatok? Nagyon szánlamas "0" tudással írt anyag. Ennyi baromságot összehordani ilyen kis helyen. Szerintem ez a fószer motorozni sem tud. Az a fáradt denevér meg kicsoda a képeken? Õ a szerzõ? Az írás a www.szanalmas.hu-ra való anyag.

0

#5 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. szeptember 07. - 22:54:27

0

#6 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2005. augusztus 31. - 15:10:44

Egyenesen menni valóban kényelmesebbnek tûnik, de csak a szélvédelem miatt. A robogók egyenesfutása -bár nagyon sokat javult- meg sem közelíti a klasszikus motorokét. Egészen más futómûrõl, más súlypontról beszélünk ugyanis. A Mátrát és egyéb hegyi utakat különösen nem ajánlom robogóval, csak, ha gyalogtúrázni akarsz, miután letámasztottad a vasat. Meg lehet csinálni, de egyszerûen nem ad vissza semmit a motorzásból. Olyan érzés kanyarogni robogóval, mint amikor egy pálcát lengetsz, aminek az egyik végét fogod. Egy klasszikus motor súlypontja kb. középen van, a rajta ülõ(k) is nagyjából oda terheli(k), tehát sokkal stabilabb, sokkal kezesebb. Én vitatkoznék azokkal is, akik a robogót manõverezhetõbbnek tartják, szerintem ez már csak az üléspozíció miatt is lehetetlen. Míg egy rendes motort "lovagolsz", addig egy robogón rajta ülsz, olyan, mintha egy lovat úgy akarnál terelni, hogy a lábad a fején van. Ugye, hogy képtelenség?
Szerintem a robogók arra jók, hogy A-ból eljuss B-be, különösen városban, városkörnyéken. Ez is hívta õket életre az 50-es évek táján, nem más.
Ha viszont azt akarod, hogy a motorozás valóban élmény legyen, akkor próbálj ki egy rendes motort is, ami úgy viselkedik, mint egy motor, akkor húz, amikor akarod, vissza tudsz kapcsolni, nem nyúlik alattad, hanem azonnal reagál, lehet dönteni a kanyarokban, 120-nál nincs vége stb.stb.
A képeken nagyon mutatósak ezek az ülések. Az én motoromon közel nem ennyire kagylósak, mégis 2-300 km lemotorozható rajta fáradtság nélkül, ami 20 perc pihenõ után vidáman megtoldható még ennyivel. Ezeken a "padokon" 100 km. után kidõlsz, próbáltam. A szélvédelemre pedig kitalálták az utólag felszerelhetõ univerzális plexiket...Ne gondold, hogy csak azok a plexik jók, amik tolólap méretûek, gondolj csak egy Ducatti-ra, vagy egy BMW Rocksterre. Kicsi plexi/fejidom, mégis még 140-nél sem tép le a szél. /Igaz engem 170-nél sem és nem kell ráfeküdnöm a kormányra, bár tény, hogy normális méretû idom van a motoromon.. :-)/

Szóval én meglehetõsen konzervatív vagyok ebben a kérdésben. A robogó az én olvasatomban arra tökéletes, hogy eljárj vele dolgozni, megvegyél 1 kg. kenyeret, esetleg kiszaladj a tópartra csobbanni egyet. Minden, ami ezen kívül esik, az nem a robogó területe!
Széles utat!
0

#7 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. augusztus 31. - 14:48:43

Szia!

Köszi a gyors választ. Nálam a túrázás motorral Pestrõl Balatonra lemenni, fölmenni a Mátrába stb.. Külföldi távokon nem gondolkoztam. Elsõdlegesen városon belül használnám. Én ezeket a típusokat kényelmesebbnek gondolom, mint egy 400-as naked, de lehet, hogy tévedek.
0

#8 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2005. augusztus 31. - 14:39:31

Szia!

Mit jelent számodra a hosszabb túra? A kérdés szerintem jogos. Nekem pl. a hosszabb túra az, amikor Tirolba, Bajorországba, Svájcba, Szlovéniába vagy a Tátrába megyek, netán Horvátországba, nem ritkán 6-700 km-es induló napi és hazaérkezõ napi etapokkal. A robogók, függetlenül az egyre növõ hengerûrtartalomtól, sosem lesznek túramotorok, ezt mint tapasztalt, régi motoros állítom. Felépítésükbõl adódóan nem alkalmasak rá robogók. Eljutni persze el lehet Szolnokról Szegedre, de sem utazási komfortban, sem futáskomfortban, sem kezelhetõségben sem pedig élményben nem tudják felvenni a versenyt az igazi naked, túra, vagy túraenduro gépekkel.
Véleményem szerint 4-500 ccm között már tûrhetõ naked bike-ok vannak, olyanok, amikkel a motorozás valóban motorozás. Mert hát mi másról is szólna ez a sport, mint a kanyarokról? Ebben a mûfajban pedig a robogó minden, csak nem a non plus ultra.
Szóval elõször is döntsd el, mit akarsz: cirkálni a városban, esetleg elugrani a szomszéd városba, vagy valóban túrázni?
Motoros üdvözlettel:
Holiday
BMW K75
0

#9 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. augusztus 31. - 14:32:20

Ezt mostanában láttam a városban (honda silver wing), nem sok infót találtam róla, de szép:

0

#10 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. augusztus 31. - 14:29:31

Ez nagyon tetszik:

Vélemény? Tapasztalat?

Segítség!!!
0

#11 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. augusztus 31. - 14:27:57

Sziasztok!

Gondoltam felélesztem (vagy elindítom) egy, a motorokkal foglalkozó topicot. Téma, amirõl szeretnék értekezni nem feltétlenül csak a címben szereplõ Aprilia típus, hanem ezzel együtt minden más.

Nagyon fontos, én kezdõ vagyok a motorozás terén, sõt kezdõ elõtti. Nagyon szeretnék venni egy olyan "robogót", amelyikkel akár hosszabb, vidéki utakat is lezavarhatok. Nézegettem Suzuki Burgmant, Yamaha Majestyt, meg minden mást. Nekem nagyon egyformának tûnnek ezek a gépek.

Tanácsokat szeretnék kapni hozzáértõktõl, gyakorlott motorosoktól vagy itteni újságíróktól (láttam egy cikket ebben a témában). Minden részlet érdekel. Ja, max 400 ccm-es gépet szeretnék venni.

Kérlek segítsetek.

Köszönettel:

Laci
0

#12 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2004. június 21. - 10:54:17

Na ne bosszants.:)
Én is most akarok ilyet venni:))))
0

#13 Felhasználó nem aktív   benaflek 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 19.816

Elküldve: 2004. június 21. - 10:34:53

Ha viszi a 80-at, akkor ezért az árért teljesen megéri!
0

#14 Felhasználó nem aktív   ruszman 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 16

Elküldve: 2004. június 21. - 09:10:37

most még 48-50km/h. de alig várom hogy 500km legyen bent mert utána kiveszik a gyári folytást és akkor elõzõ híresztelések szerint ez is megy kb 80-at! nekem ez tökéletes lesz hisz én még annó rometon nõttem fel! :))
0

#15 Felhasználó nem aktív   benaflek 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 19.816

Elküldve: 2004. június 21. - 08:54:25

Mennyit megy a robid? én eddig 50es aprillia sr-el mentem, de az kb 80ig bírja.
0

#16 Felhasználó nem aktív   ruszman 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 16

Elküldve: 2004. június 21. - 08:28:26

nekem épp ilyen van! :)
már van bent 300Km. nincs vele semmi bajom, és nagyon szeretem.. ha kell egy- két tapasztalat kérdezz! :)
0

#17 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2003. március 26. - 11:56:05

Alvin!

Köszi, de most valami új játékra vágyom :-)
0

#18 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2003. március 26. - 11:55:16

Nemzeti Bank mögött van egy Aprilia szalon (régen Masereti szalon volt), pl. ott.

Mille Motor Kft.
1054 Budapest, Hold u.23. - Budapest
Tel. + 36 1 301 00 21 Fax + 36 1 301 00 21
0

#19 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. március 26. - 11:36:13

Azonnal veszek! Hol árulnak ilyent?
A tv reklámban már láttam, de nem jegyeztem meg.
0

#20 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. március 25. - 13:51:28

Szeva!
Ha nem is robogót, de Aprilia Europa 80cm3-is Streetfighter-re hasonlító 3sebességes
motoromat eladnám.1994-es Volvo metálzöld 18lóerõs.2apró hibája van:lukas a tank ezért párolog illetve csöpög belõle a benzin
v.mint nem mûködik a hûtõje.A 2 szervize 30ezer forint(ez tuti, mert megkérdeztem)Azért nem csináltatom meg mert már autózom és már nem használom 1 éve, de pöccre indul.170ezerért a tied így ahogy van, ha én csináltatom meg akkor 200-210-ért viheted.A szervizelõk munkaköltségétõl függõen.
Szólj, ha kell!m.b1@chello.hu
Üdv:Pocok
0

Topik megosztása:

• 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó