Vezess.hu fórum: Az új Toyota Corolla - Vezess.hu fórum

Ugrás a tartalomhoz

• 14 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.
  • Belépés

Az új Toyota Corolla

#1 Felhasználó nem aktív   v_Greg  - Témaindító hozzászólás

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 13.948

Elküldve: 2001. december 31. - 11:39:17

Ugyan még nem mutatták be Mo-on, mégis várom a véleményeket olyanoktól, akik esetleg már élõben látták, ültek benne, ne adj Isten, mentek is vele. A sajtó elég jókat ir róla, hogy sokat fejlõdött, az elõzõ generációhoz képest. Alsó közepes autót szeretnék venni jövõre, és elég nehéz a választás, a szóba jöhetõk a következõk: 307, az új Corolla, Stilo. Ha vannak Toyota tulajok, azok tapasztalatait is várom.
0

• 14 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.

Egyéb válaszok erre a témára

#1 Felhasználó nem aktív   sdavid87 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 7

Elküldve: 2010. január 12. - 13:32:23

Lexus LF-A az új kedvencem :D Csak abból nem nagyon lesz itthon egyik lexus szalonban sem.Valahol olvastam,hogy Európában csak angliában van belõle egyenlõre bemutató darab és 80 milla körül van az ára, ha jól emlékszem.
Nekem a régi 4Runner tetszik, az még olyan terepjárós :)
Persze ez is szép, csak nekem ez már nagyon utcai verziónak hat.
0

#2 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 0

Elküldve: 2010. január 12. - 09:57:43

A Sequoia, Tundra, és a 2010-es 4Runner is ideértem.
Úgy értem,hogy ezek is nagyon szépek!
0

#3 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2010. január 12. - 09:55:32

Szerintem a mai modell palettán lévõ Töyoták mindegyike nagyom szép és egyedi, kivétel az Auris, na meg az Urban, mert az már többiek majmolása.
A Sequoia, Tundra, és a 2010-es 4Runner is ideértem.
0

#4 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2010. január 12. - 09:49:27

Az Avensis is szép, de még szebb a Lexus változata, HS 250-ben ami még ráadásul Hybrid is.
Tolatóradar? Hülyeség, valaki vagy tud parkolni vagy nem.
én csak a tükröket,meg az érzéseimet használom, meg a lökhárítót. Az autó hossza+30cm elég parkolóhelynek.
0

#5 Felhasználó nem aktív   sdavid87 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 7

Elküldve: 2010. január 12. - 08:36:08

Nekem is olyan szürke egérnek tûnik.Nem emlékszem rá, hogy láttam volna élõben. Pedig tuti láttam. Kicsit lehetne pár ilyen kis frappánmegoldás. Talán 3 ajtósban jól nézne ki. Ennek a sedánnak a segge nem tetszik.A hátsó lámpa túl nagy.Meg az is hiányzik nekem, hogy nem "terpeszt" úgy az autó.Ez nem tetszik benne a legjobban. A terpesztés alatt azt értem, hogy látványosan kiszélesedik az autó,ahogy a tetejétõl az alja felé haladunk,de nem csak az ajtó tetejéig, hanem utána is, egészen a diszlécig mondjuk, mint a régi civicnél.
Az új IQ szerintem nagyon formabontó, érdekes kis autó.
A Scion XB (amit amerikában nagy divat "pimpelni") és a mostani utódja az Urban Cruiser is izgalmas,érdekes, de a camry is elég jóra sikerült.Az aygo is olyan vicces csajos.
Avensis is elég elegánsra sikerült, az is tetszik.A lámpája tetszik mondjuk, meg úgy az eleje végülis szép, a lökhárító alsó fele nem tetszik.A hátulján ez a hatalmas lökös elég csúnya hátul, de legalább a rátolatásnál nehezebb megnyomni a karosszériát is.
Errõl jut eszembe,úgy egy hete ,láttam egy smartot elöl-hátul tolatóradarral. Vajon gyári extra vagy a tulaj rakatta be? :)

0

#6 Felhasználó nem aktív   s4tch 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 4.935

Elküldve: 2007. február 15. - 12:12:03

Nézd, ilyen alapon a Trabant gyáron is számonkérheted, miért nem gyártott anno sportkocsikat. :) Esetleg követelhetsz izgalmat egy VW-tõl, megbízhatóságot egy Alfától, kiváló minõséget egy Fiattól, steril viselkedést egy Subarutól, alulkormányozottságot egy BMW-tõl, letisztult dizájnt egy SsangYongtól. ;) Szóval irreális az elvárásod, na.
0

#7 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2007. február 15. - 09:03:02

Attól, hogy Te nem, Én még várhattam dögösebb formákat :-)
0

#8 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2007. február 15. - 07:03:21

"mert ott ültem 2X1 órát és SENKI SEM nyitotta ki a szalonajtót!"

Ennek megoldására nagyon jó technikák vannak, no meg könyvtárnyi irodalom. Kár, hogy tõletek eltitkolják. Persze, ha nem akarnak autót eladni...
0

#9 Felhasználó nem aktív   s4tch 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. február 15. - 06:49:33

"külsõben többet vártam"

Mégis, mire alapoztad a nagy várakozásaidat? :) Az elmúlt 20 évben a Toyota legfeljebb átlagos külsejû kocsikat gyártott, szép nem sok volt közte. Az E11-es (békalámpás) akkoriban nem szürkült bele az utcaképbe, a 3 ajtós nekem a kedvenc Corollám, és a Yaris is egyedi kisautónak számított, mikor kijött, de hirtelen nem tudnék sokkal több egyedi Toyotát mondani. Ja, bocs: utolsó MR2 és Celica - rétegmodell volt mindkettõ. Ehhez képest az új Corolla és az Auris illeszkednek a mostani márkaarculatba, átlagos dizájn kívülrõl mindkettõ. Kb. ezt lehet elmondani az összes alsóközéprõl, az "UFÓ" Civicet és a C4-est leszámítva. :)

Egyébként az új Civic szerintem minden, csak nem szép. A csapott hátúak szerintem állatul néznek ki, egyediek, de nem szépek. A szedán meg pont ugyanaz az átlag japán szedán, mint a Corolla. A Hondának is csak két szép autója van: az Accord és az S2000. Ettõl még jó kocsik.
0

#10 Felhasználó nem aktív   apaarpi 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 27.027

Elküldve: 2007. február 14. - 20:33:10

Jé, észre sem vettem. Sötétebb színeknél nem is látszik, de ez a formán nem igazán változtat.
Talán valami szerelési okból, vagy azért, hogy így több esély van egy balesetnél, hogy csak a lökhárító sérüljön, vagy leginkább fogalmam sincs :)
0

#11 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2007. február 14. - 20:15:54

Szerintem a gyalogosvédelemhez nincs sok köze.

0

#12 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2007. február 14. - 20:15:22

Ja, fanyalgok :-)
Miért jó az, ha nem hozzák le a mocitetõ elsõ élét a hûtõrácsig?

Mint technika elismerem a Toyo-t, de külsõben többet vártam.
Tudom..., vegyek Hondát .-)
0

#13 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2007. február 14. - 20:13:39

"Meg tudná nekem valaki", akart lenni :-)
0

#14 Felhasználó nem aktív   s4tch 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. február 14. - 00:27:15

Szerintem tegezd nyugodtan a kollégát.

Egyrészt, hogy a fórumokon a kényszerbõl fanyalgók tudjanak mibe kapaszkodni. ;) Másrészt gyalogosvédelem.
0

#15 Felhasználó nem aktív   Xtrem 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 1.259

Elküldve: 2007. február 13. - 22:50:30

Sajnos van 1-2 kereskedés, amit célszerû elkerülni autóvásárlás, de szerviz esetében is. Gondolom ilyen "jelenség" ugyanúgy elõfordul a Kia, vagy akár pl Audi esetében is.
A fõváros az egy külön tészta, én is pl kb 130 km-re Budapesttõl hordom mindkét autót szervizbe, mert ott olyan családias és baráti a légkör, amit máshol nem tapasztaltam. És bizony megéri az utat a figyelmesebb kiszolgálás, ahol tudom, hogy nem vernek át, stb.
Ugye a Toyota esetében is, nem tehetnek róla, hogy milyen a magyarok hozzáállása, munkakedve, hogyan bánnak a vevõvel, stb.

Amúgy szomorú jelenség, mert az ember szép kis summát hagy ott egy autó vásárlásakor, ezért elvárná joggal, hogy körüludvarolják. Még ha netán nem is potenciális vásárló, akkor is.

A kritikákat pedig le kell írni, talán másnak is hasznos lehet, hogy melyik kereskedés kell nagy ívben elkerülni.
Meg ugye az is nagy igazság, hogy nem illik egy benyomás alapján általánosítani.

Nah, megint csupa okosat írtam, de ilyenkor már nem forog úgy az agyam. ;)
0

#16 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2007. február 13. - 22:30:49

Meg tudná nekem magyarázni, miért szebb és dizájnosabb a motorháztetõ ilyetén megerõszakolása? 18-as képen az alábbi linken.
0

#17 Felhasználó nem aktív   comaboss 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 1.431

Elküldve: 2007. február 13. - 21:29:13

Menetpróba
0

#18 Felhasználó nem aktív   Laurent 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 41

Elküldve: 2007. február 13. - 21:09:14

Na így kell felrázni egy Fórum-témát! Végre mindenki a Corolla-ról beszél... :)
AZ ÚJ COROLLA-ról beszéltem... Az összehasonlításom szubjektív, nem vagyok profi autótesztelõ. Viszont (elnézést a szerénységért:) profi értékesítõ vagyok) és tragédia ami a Toyota-nál megy. Nem gondolom, hogy magát eladja az autó, mert ott ültem 2X1 órát és SENKI SEM nyitotta ki a szalonajtót! Amúgy tényleg eladja magát? Tolongás van??? ENNYIRE??? Én sajnos nem tapasztaltam. KIA értékesítésbõl kicsit profibb azt mondom. Szerények legalább, nem gõgösek, öntelltek.
0

#19 Felhasználó nem aktív   Xtrem 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 1.259

Elküldve: 2007. február 13. - 16:03:57

A Corolla se hasonlít rá, inkább akkor már a Lexus IS-re. Én nem az Aurisról beszélek, hiszen azt még nem is forgalmazzák.
Ahogy írtam is, nekem a 4 ajtós forma jön be, tehát Aurist biztosan nem vennék. Nekem nem tetszik, persze megvárom, hogy élõben is láthassam azért.

A Kiának pedig szép sikerek kívánok innen is, de én biztosan nem fogok tartozni a vevõkörükhöz, ez van.
0

#20 Felhasználó nem aktív   s4tch 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. február 13. - 15:53:22

Menj el kipróbálni egy Kia Ceedet is, az sokkal jobb, és nem hasonlít Yarisra, ha-ha.
0

Topik megosztása:

• 14 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó