Dakar rally
- Témaindító hozzászólás
Elküldve: 2004. december 30. - 19:18:24
Gondoltam indítok egy topicot, ahol nyomon lehte követni a magyarok és menõk szereplését.
Az idei táv 9039 km, ebbõl 5433 km a gyorsasági szakasz. Ebben az évben Barcelonából indul a mezõny és a szerencsés, ügyes versenyzõk Dakarban látják meg a célt.
Idén is szurkolhatunk a magyaroknak, szerencsére mind a három kategóriában van kinek:
Motorok:
194 : Nagy Péter, KTM 660
210 : Hermann Henrik, KTM 660
220 : Varga Ákos, KTM 660
Autók:
326 : Palik László / Darázsi Gábor
Nissan Pickup - RTL Motorsport Klub
329 : Szalay Balázs / Bunkóczi László
Opel Frontera - Opel Racing Team
363 : Kis Sándor / Czeglédi Péter
448 : Liszi László / Rack György
Mitsubishi Pajero, 4x4 Off-Road Team
Kamionok:
551 : Szaller Zoltán / Farkas Nándor / Keresztesi Péter
Mercedes 1936 - RTL Motorsport Klub
567 : Darázsi Zsolt / Tagai Róbert / Szalai Norbert
MAN - Opel Racing Team
Az interneten figyelemmel lehet követni a verseny állását, a hivatalos oldalon: http://www.dakar.com
Magyar oldal: http://www9.online.rtlklub.hu/dakar/
http://www.nemzetisp...Rally_index.php
A tv-ben az EuroSport-on láthatunk majd közvetítést a napi eseményekrõl, minden este 22:30-tól magyar komentárral, illetve az ismértéles másnap reggel 8:30-tól.
Az RTL-klubon éjfél körül lesznek az adások 23:55-tõl. (remélhetõleg nem csak Palik László kaladjait láthatjuk a sivatagban)
Egyéb válaszok erre a témára
Elküldve: 2008. február 05. - 15:39:32
Elküldve: 2008. február 05. - 14:33:33
A fõ szervezõ uyganaz, mint aki a Dakart is rendezi, a versenyzõk nagy része pedig szintén "Dakaros".
Valamit ki kellett találni, és ez szerintem teljesen jó megoldás fõleg, hogy nagyrészt (vagy teljes rést - ebbe most ne menjünk bele...) Magyarországon van az útvonal, azaz a nézõk, versenyzõk, szervezõk, stb. itt költik el a pénzüket. Ezen felül világszerte több 100 millió TV nézõ is követi az eseményeket majd.
Elküldve: 2008. február 05. - 14:09:31
Elküldve: 2008. február 05. - 13:13:58
Remélem nem szakad meg a sorozat.
Mondjuk a pálya kemény része lehetne a Thököly út is :)
Elküldve: 2008. január 05. - 13:26:48
Elküldve: 2008. január 05. - 13:00:48
Elküldve: 2008. január 05. - 12:24:26
Lehet hogy nem vagyunk egyenlõek, szerintem ez nem is lehetséges, de ez nem ok arra hogy emberek létét vegyük el. Ez senkit nem jogosíthat fel arra hogy ilyeneket tegyen...
Meg aztán... ezek a terroristák a hazájukért tesznek valamit? A népük érdekében írtják a saját népüket is? Ez nem érdekbõl történik, talán azért mert meg akarják mutatni hogy õk erre is képesek.
De a legdurvább az, hogy sokszor gyerekeket bíznak meg az akció végrehajtásával. Ez undorító...
Bizakodva tekintek ( remélem mindenki így van ezzel ) a 2010-es DAKAR felé, ha minden úgy megy ahogy annak mennie kéne, jó évem lesz akkor!
Elküldve: 2008. január 04. - 22:37:49
A Dakar nem marad el!
Ill. a verseny igen, de a közvetítések nem.
Holnap is lesz 2 (!) a retekklubon.
Biztosan sokáig tart leadni, Palikék hogyan készülõdnek és jönnek haza...
Elküldve: 2008. január 04. - 21:22:58
Utáltam, hogy mindíg éjjel közvetítették az RTL...többet érdemelt volna a verseny.A Párizs-Peking sem piskóta amúgy.
Végül: igen nagy a különbség ember-ember között, éhenhalók között száguldanak a rongyrázók. Elgondolkodtató. Természetesen ez nem felmentés a terrorizmusra.
És szeretem a dakart, a régi világban mondtam, össze kéne 1 hazai csapatot dobni, mindegy: Pannónia, Rába, Ikarus, akármi hazánkról...bolondnak néztek, most meg annyi a magyar, mindet nem is ismerjük...csak nem tudom miért.Vagy nem jól emlékszem hogy Palikékon kívül más is volt?
És mért nem lehet más útra szervezni? Rövidebbre, stb.
Elküldve: 2008. január 04. - 20:49:01
Én is szerettem a Dakart, és sajnálom, hogy elmarad:(
Elküldve: 2008. január 04. - 19:30:49
Szánalmas... 16 éves vagyok, nem biztos hogy éretten kezelem az ügyet, de ennyit engedjenek meg hogy mondjak
De az amit a terroristák csinálnak szánalmas... egy család... ki tudja összesen hány családtag életét tették tönkre, vagy legalábbis ütöttek rajta mély sebet... és mindezt miért? Nem áll jogomban a fanatizmusukat megkérdõjelezni, de ez mégis mire jó... emberek egy éves munkájától, katona özvegyek sírásától, és egy francia család rémisztõ, kétségbe ejtõ esetétõl zeng ma és még szerintem sokáig a világ.
Szeretem a Dakart, lázba hoz a tudat, hogy 2010-ben a szomszédságomból, a Hõsök - rõl indul a nagy verseny... ha egyáltalán fog. És félek, hogy nem fog. Lehet hogy pesszimista vagyok, de szerintem ha most képesek voltak erre, többször is megtehetik.
Mi értelme ennek... életek tönkretétele, vagy elvétele milyen célért? Hogy Amerika rettegjen? Hogy a világ rettegjen? Lehet hogy nem tudom éretten kezelni, mint már írtam, de ez nem harc. Ez az egyén "leégetése". Ez minõsít, és nem éppen pozitívan...
Elnézést a rosszmájú cikkért, de az eset mélyen megdöbbentett, és még egy picit csalódtam egyébként szép világunkban, ahol egyégként remek dolgok is történhetnek, ha ezeket az undorító dolgokat ki tudjuk zárni... Remek évkezdés lehetne egy jó kis sivatagi verseny... de valakiknek biztos nem tetszett.
Elküldve: 2005. január 03. - 08:41:27
Az élmezõny állása:
Autók:
1 308 MC RAE
2 317 GORDON
3 314 DE VILLIERS
Motorok:
1 012 FRETIGNE
2 002 DESPRES
3 021 WALCH
Kamionosok:
1 524 BEKX
2 520 KABIROV
3 521 DE ROOY
Elküldve: 2005. január 03. - 08:38:22
Motorosok:
-------------
194 : Nagy Péter, KTM 660
A szakaszt a 115. helyen fejezte be, az összesítésben a 90. helyen áll.
210 : Hermann Henrik, KTM 660
A szakaszt a 155. helyen fejezte be, az összesítésben a 140. helyen áll.
220 : Varga Ákos, KTM 660
A szakaszt a 77. helyen fejezte be, az összesítésben a 33. helyen áll.
Autók:
--------
326 : Palik László / Darázsi Gábor
A szakaszt a 66. helyen fejezték be, az összesítésben a 59. helyen állnak.
329 : Szalay Balázs / Bunkóczi László
Opel Frontera - Opel Racing Team
A szakaszt a 44. helyen fejezték be, az összesítésben a 36. helyen állnak.
363 : Kis Sándor / Czeglédi Péter
A szakaszt a 38. helyen fejezték be, az összesítésben a 34. helyen állnak.
448 : Liszi László / Rack György
Mitsubishi Pajero, 4x4 Off-Road Team
A szakaszt a 89. helyen fejezték be, az összesítésben a 88. helyen állnak.
Kamionok:
------------
551 : Szaller Zoltán / Farkas Nándor / Keresztesi Péter
Mercedes 1936 - RTL Motorsport Klub
A szakaszt a 28. helyen fejezték be, az összesítésben a 28. helyen állnak.
567 : Darázsi Zsolt / Tagai Róbert / Szalai Norbert
MAN - Opel Racing Team
A szakaszt a 37. helyen fejezték be, az összesítésben a 35. helyen állnak.
Itt olvashatók a nyilatkozatok a 3. nap után:
Elküldve: 2005. január 02. - 08:51:04
http://www.dakar.com
Magyar oldal:
http://www9.online.rtlklub.hu/dakar/
A tv-ben az EuroSport-on láthatunk majd közvetítést a napi eseményekrõl, minden este 22:30-tól magyar komentárral, illetve az ismértéles másnap reggel 8:30-tól.
Az RTL-klubon éjfél körül lesznek az adások 23:55-tõl. (remélhetõleg nem csak Palik László kaladjait láthatjuk a sivatagban)
Elküldve: 2005. január 02. - 08:50:35
Szalayk az általános szervíz után 0:30-kor álltak be a Parc Fermébe.
Ma Granadából Rabatba mennek, összesen 573 km-et kell megtenni, amibõl 10 km a speciál, az összes többi összekötõ.
A motorosok 8:45-kor rajtolnak az autósok 11-kor, szóval valamikor éjjel élnek a célba. A kamionokat nem tudom :-))