Vezess.hu fórum: Ford Focus - vélemények az autóró? - Vezess.hu fórum

Ugrás a tartalomhoz

• 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.
  • Belépés

Ford Focus - vélemények az autóró?

#1 Felhasználó nem aktív   v_Greg  - Témaindító hozzászólás

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 13.948

Elküldve: 2002. május 11. - 08:37:45

Sziasztok, most vásárolnék használt autót, max. kb. 2,5-2,6 M ft értékben. Jó lenne légkondis, ABS-es, dupla légzsákos. Az egyik ilyen márka, ami belefér az árba, a Ford Focus. Van valakinek tapasztalata a kocsival kapcsolatban? Szívesen venném a véleményeteket.
0

• 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Egyéb válaszok erre a témára

#1 Felhasználó nem aktív   Laca 70 

• Tag
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 186

Elküldve: 2010. november 05. - 17:07:06

Nekem a megbízhatósággal semmi gondom, amennyire ismerem a Fordokat, bár 1-2 ismerõsöm a futómûre panaszkodott, míg garanciás ez sem gond. Ami nekem nem tetszik az a motorerõ. Ezzel lehet, hogy most nem igazán leszek népszerû, de ezt bántás és sértés nélkül mondom. Puszta tény ezt minden Ford-os tudja. Egy 1.6-os Focus -ból mindössze 100 lovat kihozni ez szerintem sovány. Persze ez a többi típusra lefelé, ugyan úgy érvényes. Fiesta, Fusion 1.4 80 ló körül hááát az sem egy nagy szám. Pedig maga az autó nekem tényleg bejön, bármelyik. A Fiesta-n kifejezetten napokig agyaltam, de nem. Csak ezért az egy ok miatt nem mentem bele.
0

#2 Felhasználó nem aktív   babácska88 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 2

Elküldve: 2010. november 05. - 15:54:46

Sziasztok!

Ez tényleg egy jó játék! Én is kaptam belõle a facebookon, tovább is küldtem, van is már 4 autó a garázsomban:)
Sajnos, csak a képzeletbeli garázsomban, és csak a képzeletbeli autóm:)
Új kocsira nekem sincs pénzem, bár szerintem a mai világban kevés embernek van. Így marad a használt autó, amit viszont kereskedésben nem vennék. Sajna rátesznek az árra, nem is keveset. Persze, a tulajoktól venni meg veszélyes, és nagy türelemjáték.
Én is azt tervezem, hogy Fordot veszek. Nagyon tetszik a Focus, szép!!! Csak lehet, hogy nekem nagy. Na majd meglátjuk!
0

#3 Felhasználó nem aktív   vgeza 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 19

Elküldve: 2010. november 05. - 13:14:32

Mindenhol a Facebook a téma?:D És nyert már valaki?:D Én mondjuk igen de az Koncert jegy volt.

Na de témában maradva 2002 ben váltam meg egy akkori Focus kombiitól nekem az volt életem egyik legtökéletesebb autója. Most egy Mondeo dübörög a család alatt, ez gyorsabb meg elvileg újabb is, sõt még nagyon gond sem volt vele de még sem adja azt a biztonság és kényelem érzetet amit attól a kocsitol kaptam. Persze az sem kizárt, hogy pszichésen beszélem be magamnak mert arra minden egyes fillért úgy gyûjtöttem össze és elsõ látásra beleszerettem :) VIVA Ford Focus!

Mellesleg az új dizájn valami eszeveszetten jóra sikerült kíváncsi is lettem van e belõle Kombi kiadás, lehet visszarántaná a régi szép idõket. A gyûjtögetést mindenképp :)
0

#4 Felhasználó nem aktív   szanncsika 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 1

Elküldve: 2010. november 05. - 11:33:12

ja én is kuldok ismeroseimnek minden féle izét nem mindig orulnek de sokszor poénosak és azt meg élvezik, ja ezt a fordosat is elkuldtem de ez teteszett nekik és ok is ezzel gyotrik a barátaikat hajrá gyotorjunk egyutt mindenkit
0

#5 Felhasználó nem aktív   driverpeter 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 16

Elküldve: 2010. november 04. - 13:57:39

végre egy olyasvalami nyereményjáték a facebookon,amit értelmesnek találok,nem csak azért mert focus mániás vagyok,hanem mert a ford végre egy nagy márka,s igy a játéknak biztosan lesz nyertese...nem is kérdés hogy akinek csak tudok focust küldök,hogy viszont is azt kapjak:)
0

#6 Felhasználó nem aktív   lordfocus 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 20

Elküldve: 2010. november 04. - 12:32:47

Sok reményt én sem fûzök a nyerési esélyeimhez, de végül is miért ne, úgyis nagy szükségem lenne egy autóra, de még jó darabig nem vehetek sajátot, a Ford meg ráadásul jó márka is, bár még nem vezettem, de rosszat nem hallottam róla :)
Kicsi az esély, hogy a rengeteg emberbõl én nyerek, de hátha :D Sok ismerõsöm úgyis szeret küldözgetni minden baromságot fb-on, most hasznossá tehetik magukat :D
0

#7 Felhasználó nem aktív   Xpat 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 8

Elküldve: 2010. november 04. - 11:01:43

Aha, szóval errõl szól az amirõl mostanában egy csomó ismerõsöm beszélget. Eddig nem érdekelt, de most hogy itt vagyok már inkább megnézem. Úgyis most pangás van az irodában, várunk az újabb anyagokra és nincs semmi dolgunk! :)
Karácsony környékén tervezek új (használt) autót venni, hátha nem lesz rá szükség! :D (Na jó, kezem kiveszem a bilibõl, de egy próbát megér)
0

#8 Felhasználó nem aktív   vadfaszobrasz 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 18

Elküldve: 2010. október 28. - 12:24:41

Köszi a tippet! Kipróbáltam én is ezt a fészbúkosat. Igazad van abban, hogy nincs mit veszíteni. Ha már új autó, akkor így a legjobb. :) ez a legolcsóbb megoldás. Ráadásul nagyon jó dizájnokat kaptak ezek a modellek. Nekem a focus tetszett a legjobban, de a Ka is jó lett. Gratula a dizájnereknek.
0

#9 Felhasználó nem aktív   sifresh 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 6

Elküldve: 2010. október 26. - 12:24:22

Személy szerint inkább új autót vennék, de ha anyagilag nem vagy annyira eleresztve, akkor tényleg jók a használtak, csak oda kell figyelni (és valóban vinni valakit, aki nagyon ért hozzá).
Vagy alternatív megoldásként lehet próbálkozni egyet, hátha:
http://apps.facebook.com/dobjegyverdat
Ha nem jön be, ugyanott vagy, ahol most :D Én jelenleg nagy erõkkel reménykedem, hogy nyerek :D
0

#10 Felhasználó nem aktív   vadfaszobrasz 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 18

Elküldve: 2010. október 26. - 11:19:08

Ha pár éves Ford alatt 2-3 éveset értesz (maximum 4), akkor nagyon jó döntés. Egy 2-3 éves Ford gyakorlatilag új, persze csak akkor ha az elsõ tulaj nem hajtotta péppé, de ezt egy ügyesebb szerelõ elsõ ránézésre megmondja neked, így ha autót mész nézni, mindig vigyél magaddal szakembert. Megéri. Szóval 2-3 évesen minõségi autót tudsz venni az új árának 65-70 %-ért. Azért is jó 2-3 éveset venni, mert már kijöttek rajta az esetleges gyári hibák (ez Fordnál nagyon ritka, de azért elõfordulhat), túl van a kötelezõ szervizen és be van járatva a motor. Szóval a legjobb választás egy kb. 3 éves Ford. Persze az új autónak is megvannak a maga elõnyei. (garancia, "új szag", nem használta elõtted senki, nincsenek letagadott hibák .... ) Ha anyagi helyzeted megengedi, akkor akár új autóra is gondolhatsz, ehhez jó gyûjtögetést kívánok. :)
0

#11 Felhasználó nem aktív   marnyika 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 2

Elküldve: 2010. október 21. - 11:57:42

Sziasztok!
Szerintem a Fordok jó autók. A nagynénémnek vagy egy ford fiestája. Mondjuk igaz párszor már összetörte, szóval a szépséghibái megvannak, és egy kicsit fapados (de ez a korából adódik), általában nem volt vele probléma.
Készül eladni (kicsit sajnálom is, hogy eladja), de azt mondta, hogy megint fordot keres. Megpróbáljuk majd rábeszélni, hogy áldozzon egy kicsit több pénzt, és fiatalabbat vegyen...Remélem sikerül.
0

#12 Felhasználó nem aktív   apaarpi 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 27.027

Elküldve: 2010. október 19. - 17:12:01

Ahogy írták a többiek, nekem a japán személyautó mellett Transitom van, 2 éves múlt, még 20 ezer km sincs benne. Egy hiba volt vele, de az komoly, turbót és EGR szelepet kellett cserélni, szerencsére garanciában. Ezen kívül rendesen mûködik benne minden, szeretem.
Ami személyautó: sógorom 2002-ben vett akkor 3 éves, tehát 1999-es Focust, tett bele erõs 100 ezer km-t, a megelégedettségrõl annyit, hogy 2010 szeptemberéig megtartotta, és most egy 3 éves C-Max-et vett helyette.
0

#13 Felhasználó nem aktív   szakiszabi 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 20

Elküldve: 2010. október 19. - 13:37:23

Sziasztok!
Úgy látom elég pozitív vélemények vannak a márkáról...bár nem olvastam végig a fórumot. Nekem egy régi suzukim van. tudom, h nem a legmegbízhatóbb márka... :S de csak erre tellett. szívesebben vezetnék egy új fordot:) de ahhoz még sokat kell gyûjtögetnem... ezért is gondoltam arra hogy egy pár éves fordot vennék. szerintetek megéri használtan venni? ha tényleg ilyen megbízható a márka akkor gondolom még használtan sincs vele sok gond...
0

#14 Felhasználó nem aktív   bcsillag 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 5.802

Elküldve: 2010. október 19. - 13:09:46

Hát nem tudom, hogy a Tarjáni értékrendszere mennyire összeegyeztethetõ a kérdést feltevõ cartárséval.

Vagy bárkiével... :-))))

Árpinak meg Transitja van, én személygk. kategóriában gondolkodtam.

De igaz, az Õ véleménye releváns lehet.

0

#15 Felhasználó nem aktív   ÜberLaci 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 17

Elküldve: 2010. október 19. - 12:37:09

Nekem Fiestám van, és nekem meg õ mûködik tökéletesen. :)
Igazából elég szubjektív az, hogy egy autó kinek-hogyan mûködik megfelelõen, és nem mellesleg hogyan használja. (Például hogy nyomod rossz úton/hideg motor/szervizek elmulasztása...stb.)
0

#16 Felhasználó nem aktív   vigil 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 1.374

Elküldve: 2010. október 19. - 11:27:37

+ Tarjáni, Apaarpi...
0

#17 Felhasználó nem aktív   bcsillag 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 5.802

Elküldve: 2010. október 19. - 11:10:47

Gabe!

Nyilatkozz légyszives...

:-)

0

#18 Felhasználó nem aktív   Xpat 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 8

Elküldve: 2010. október 19. - 10:11:53

Sziasztok!

Nagyon sokat közlekedek autóval, és már számos típusban csalódtam. Szerintem mindenképpen fontos, hogy egy autó megbízható legyen. Számtalanszor történt már meg velem olyan kellemetlen eset, amikor éppen siettem valahova, és az autóm "beadta a kulcsot!"
Már több, mint egy évvel ezelõtt vásároltam egy Ford Focus-t. Tudom, hogy egy autónál ez még nem kor, de nagyon meg vagyok vele elégedve.
Több barátomnak is van Ford típusú gépkocsija, és õk ajánlották nekem, hogy megbízható, és nyugodtan vásároljam meg.
Hát nem csalódtam benne!!!
Más típusú Ford gépjármûvek is ilyen megbízhatóak? Gondolom másoknak is vannak tapasztalatai ezzel kapcsolatban, szívesen olvasnék minden véleményt!

Xpat

0

#19 Felhasználó nem aktív   Pappa 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 7.248

Elküldve: 2010. május 18. - 13:16:56

mit kell észrevenni?

0

#20 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag