Vezess.hu fórum: Használt Daewoo Racer/Nexia - Vezess.hu fórum

Ugrás a tartalomhoz

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.
  • Belépés

Használt Daewoo Racer/Nexia

#1 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó  - Témaindító hozzászólás

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 0

Elküldve: 2003. november 03. - 21:14:05

Sziasztok, megint egy koreai használt autó. Van/volt vkinek Racer-Nexia gépezete? kösz, a szerk.
0

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.

Egyéb válaszok erre a témára

#1 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2006. december 14. - 11:06:16

Sziasztok!
Nekünk egy '95-ös Daewoo Nexiánk van (1,5-ös 16 szelepes). Nagyon jó kis autó. A gondunk az az vele, hogy a tank folyik. Már forrasztották, ragasztásra is volt már több kísérlet, de nem jött össze. Szerintetek mit lehetne tenni? Hol érdemes új tankot venni? Vagy inkább bontóban kellene nézni? Az az igazság, hogy erõs gyanú szerint, mindig leütjük, de nem tudjuk, hogy ez hogyan sikerülhet és nekem az a véleményem, hogy hiába veszünk új tankot vagy csinálunk bármit, addig amíg ezt a problémát meg nem szüntetjük, szerintem teljesen felesleges. Nektek mi a véleményetek?
0

#2 Felhasználó nem aktív   KopaszB 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 1

Elküldve: 2006. április 26. - 12:38:48

Sziasztok!
Ha valaki tudna segíteni, hogy Daewoo Racer (1,5 kat) járgányomba hogy lehet sportlégszûrõt beépíteni, légyszi írjon. Köszi!
0

#3 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 13.948

Elküldve: 2003. november 06. - 16:37:40

Pepinó
"Belsõ felszereltsége egy középkategóriás mai autónak is megfelelõ". Ezek pl. Mazda6, Mondeo, Alfa 156, Laguna, stb. Ha nem az alap, hanem a közepes felszereltséggel nézem õket, akkor ezek nagyrészt benne vannak (6M körül)
4M alatt elég jól feszerelt francia és olasz alsóközepes autókat kapni. Nézz meg pl. egy MeganeII 1.4 16V 98 LE. Authetique Plus: 6 légzsák, ABS, vészfékraásegítõ, manuális klíma, kártyás indító rendszer, el. ablak elõl, el.tükrök, könyöktámasz elöl-hátul, fedélzeti számítógép, kormányról vezérelhetõ rádió, stb: 3675e Ft. Még fér bele pár cucc 4 milláig (pl. ESP, kipörgésgátló, digitklíma).
Azok az autók, amiket te emlegetsz (Kalos, Fabia) kiskategóriások, nem pedig alsóközepesek vagy közepesek.
0

#4 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. november 06. - 10:29:43

Haly!
Akkor nekem egy öszvér Nexiám volt. GLE volt a típus, a forgalmiban 66 KW volt a teljesítmény. Na mindegy. A felszereltségnél azokra a típusokra gondoltam, amiket 2 millió alatt adnak. Ezekhez grátisz adják az ablaktekerõt. Ha Neked a leírtak az alsó középkategória felszerelés-hát? Amiket Te írsz, azok nem szériafelszerelések, ezeket valóban meg lehet vásárolni autóval együtt-a használt kategóriában. Nézz körül hogy ezek manapság új autónál mibe kerülnek, ha van olyan, ami 4 m alatt van, szóljál, rögtön lecserélem az enyémet, de ezek már nem a Nexia kategóriák. Nézz meg egy Kalost, Lanost, Skodát (alap) Hyundait, stb. az ilyenekre gondoltam
0

#5 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2003. november 05. - 11:59:04

Szia! Köszönjük, átírtuk 72 lóerõre, a cikkbe bekerült a nyolc szelepes Nexia 80 lóerõvel.
0

#6 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. november 05. - 10:52:07

Pepinó
A túl szervósításon azt értem, hogy az eleve túl nagy áttételezésû kormány még túl könnyû is (ezt egyébként a korabeli tesztek is írták). Autópálya tempónál abszolút bizonytalan.
A GLE csak 8 szelepes volt és 80 lovas, a GLX felszereltség volt 90 lovas 16 szelepes. A kettõ között különbség van még a gumiméretben is: GLE 175/70R13, GLX 185/60R14. Ha esetleg ez utóbbid van küldj egy mailt (fabian.laszlo@chello.hu)
"Belsõ felszereltsége egy középkategóriás mai autónak is megfelelõ" Bár az autó kategóriájához és árához képest tényleg jól felszerelt, de ez azért erõs túlzás. A másik autónk egy alsóközepes kombi (nem is a legfrissebb), de van benne automata klíma, ABS, légzsák, kormányról vezérelhetõ CD táras rádió, ablakfelhúzós távirányítós kp-i zár, elektromos fûtött tükör, állítható kormány, elöl könyöktámasz, gerinctámasz, hátul 3 hárompontos öv, 3 rendes fejtámla, stb. (csak azokat említettem, amik a GLX Nexiánkban nincs). Egy nem alap közepesben, pedig van 6 légzsák, digit klíma, fedélzeti számítógép, ASR, vészfékrásegítõ rendszer, gyakran tempomat, ESP, esõérzékelõs ablaktörlõ, könnyûfém felni, bõrkormánykerék, -sebváltó, ilyesmik. Nyilván ezek akkoriban nem nagyon voltak, de ezek miatt ne nagyon hasonlítsuk a felszereltségét egy mai autóhoz. Sokaknál a hirdetésekben a 4 el. ablak, kp-i zár, szervokormány fullos jelzõt kap.
0

#7 Felhasználó nem aktív   MT2101 

• Tag
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 162

Elküldve: 2003. november 05. - 10:28:31

Üdv Pepino!
Az általad leírtakkal teljesen egyetértek, hasonlóak voltak a tapasztalataim. A túlszervósítás alatt azt értem, hogy nagyobb sebességnél (80 km/h felett) a kormányzás érzete túl puha, érzéketlenné válik a kormány, nem érezni megfelelõen a kapcsolatot az úttal, kicsit olyan, mint egy légpárnás jármû. Nagyon sokszor kell apró korrekciókat tenni a vezetés során. Ez persze önmagában nem olyan veszélyes,megszokható, csak mivel munkámból kifolyólag nagyon sokféle autót vezetek, ezért számomra feltûnõ a különbség.
Ettõl függetlenül az autó ár/érték aránya talán a legjobb a használt autók között.

0

#8 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. november 05. - 07:59:26

Üdv.
Én nem sokáig használtam egy GLE típust, (1500cm3, 90 LE) de az ez idõ alatti tapasztalataimat megosztom. Amikor megvettem, téli gumi volt az autón, ebbõl az elsõket lecseréltem nyáron egy hosszabb út miatt. Nem szerencsés a Nexiával így járni, mert könnyû a hátulja és erõs fékezésnél a hátsõ téli gumik megcsúsznak. Így viszont maradt két eladó téli gumim, ha érdekel valakit.
Nem tudom, hogy az elõttem hozzászóló mit ért túlszervózottság alatt, mert azért nem lehet egy újjal forgatni a kormányt, szerintem normális. Nyáron megjártam vele Görögországot, elõtte olaj és szûrõcsere, átvizsgálás. Ezt csak azért írom, mert az út során lehetett bõven tesztelni. (autópálya, országút, hegyvidék, város) A gyorsasága nem kiemelkedõ, de normális autózásra megfelelõ. A motort erõs gyorsításnál pörgetni kell, mert alacsony fordulatnál elég kevés a nyomatéka. A rugózása talán még túl lágy is, a hátulja túl könnyû, ezért célszerû jó minõségû lengéscsillapítót használni, amik gyárilag amúgy sem a legjobbak. A fékezésnél figyelni kell, mert az nem erõssége ennek a típusnak. A fogyasztásra nem lehet panasz, városban 7-8, országúton 6-7 l-rel el lehet autózni. Nekem az átlag 6,2 l volt a 3.000 km alatt. A kormánymûve a típus korának megfelelõ, túl sokat nem lehet elvárni tõle. Belsõ felszereltsége egy középkategóriás mai autónak is megfelelõ, de hátrányát éreztem annak, hogy a hátsó ülések támlája nem hajtható, bár elég nagy a csomagtartó. Aki belül akar sílécet szállítani, annak megvan a helye, de szerintem ez szükségtelen. Öt személy csak úgy tud kényelmesen utazni, ha az elöl ülõk nem tolják teljesen hátra az üléseket, ellenkezõ esetben csak gyerekek férnek hátra. Ismerõsöktõl sem hallottam, hogy az autó szervízigényes lenne. Sok jó minõségû, olcsó utángyártott alkatrészt lehet hozzá venni, de végsõ soron OPEL alkatrészeket is jók hozzá.
Összességében szerintem egy megbízható, strapabíró családi autó elérhetõ áron. Aki ezt a típust szeretné megvásárolni, ajánlatos körülnézni elõtte, de amelyik pár száz ezerbe kerül, az gyanús. A Mo-iak szervízkönyvével sok infóhoz lehet jutni, a román, orosz stb. gyártmányok felejthetõk.
0

#9 Felhasználó nem aktív   v_daci 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 16.018

Elküldve: 2003. november 04. - 20:31:25

csa. 1-ik rokonom ismerosenek van nexiája elégedett vele. bár én koreábol biztos nem vennék, de ha vkinek nem a mûszaki tart. a legfontosabb, hanem az árérték arány, akkor ajánlom. üdv.d

0

#10 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. november 04. - 18:05:23

Pontatlanok a mûszaki adatok. Mo-n a Racer 72 lovas, a 8V Nexia 80 lovas volt. A 75 ló a német piacra jellemzõ. Egyébként két ailyen autó van a családban. Apám még újonnan vett Nexiát, nem volt vele semmi komoly probléma. Abszolút eseménytelenül tette a dolgát.
Ezért amikor a feleségemnek jó áron, jól felszerelt, nagy csomagterû autót kerestem, amivel megy évente kb. 3000 km-t egyértelmû volt a döntés.
A típusnak számomra a legnagyobb hibája a bizonytalan, dûlöngélõs futómûve, megspékelve a nagyrásegítésû szervokormánnyal (de mivel mi csak városban, így ez se olyan vészes).
0

#11 Felhasználó nem aktív   MT2101 

• Tag
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 162

Elküldve: 2003. november 04. - 15:41:14

A családban volt egy. A tapasztalatok: az autó legnagyobb elõnye az ára és a helykínálata. Használtan szinte bagóért megvehetõ, 5 ember kényelmesen elfér benne. Hátul is kényelmes (195 cm vagyok), a csomagterét pedig szinte lehetetlen telerakni. Kellemes élmény maradt a motor, amely csendes és elég jól húz, fogyasztása sem veszélyes. A beltér nem a legszebb, de elfogadható, viszont a futómû és a kormányzás nagyobb kompromisszumot igényel. A véleményem szerint túlszervósított kormányzás miatt az egyenesfutás nem a legjobb. A lefutott 50000 km alatt egy izzócsere és egy kipufogóhegesztés volt. Szerintem jó vétel.
0

Topik megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó