Vezess.hu fórum: Lancia Kappa használtan - Vezess.hu fórum

Ugrás a tartalomhoz

• 4 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.
  • Belépés

Lancia Kappa használtan

#1 Felhasználó nem aktív   v_iceman  - Témaindító hozzászólás

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 7.483

Elküldve: 2004. január 31. - 11:44:33

Sziasztok!
Elsõsorban azok véleményét várom akinek volt kappája( van is ) azok közül is azokat akik 2 literes benzines motor volt ( van )benne.Nagyon érdekelne, hogy milyen tapasztalatokat szereztek vele mind a menetteljesítmény mind a fogyasztás terén.
Egy dolgot kihagytam 1998 utáni Kappára gondolok a második szériára.
Elöre is köszönöm a véleményeket.Csak akik rendelkeznek vagy rendelkeztek ilyen autóval azok irjanak be.Sajnos a neten egyet se találtam amiben tesztelték volna.
Üdv:@iceman
0

• 4 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.

Egyéb válaszok erre a témára

#1 Felhasználó nem aktív   hericstamas 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 1

Elküldve: 2007. augusztus 16. - 21:30:07

Gondoltam esetleg érdekel valakit egy Kappás véleménye is. Szóval nekem egy kombim van az emlíett 2.0-s 155 lovas motorral. Ez a motor ehhez a kasznihoz (1510 kg üresen) hát mondjuk pont elég. Lóerõ van, nyomaték nem igazán 189 Nm. Persze mihez képest, sok autót azért így is kényelmesen ott lehet hagyni. Ja és Lancia-éknál a kombi csak 10 kg-mal nehezebb, mint a sedan, mert õk a kombi tetejét (és egyebeket) aluból csinálták, mint mostanában lett divat a sport autóknál.

Ja használtan vásárlás, van egy forum az indexen, ott minden széria hiba le van írva, ezekre kell figyelni, van vagy 10-15 dolog, de ennyi. Olasz autóban röviden fogalmazva, ennyit tudtak a Fiatnál az autókról 2000 elõtt. A Kappa nem friss modell, csak facelift, ha úgy tetszik, szóval kiforrott modell. Ja és népítéletet is érdemes elolvasni, nem hiszem hogy mindenki hazudik.

Hibák, nekem egy földelési hibán kivül semmi komoly bajom nem volt eddig(9 éves). 160ezerrrel vettem és fél év alatt 7ezret raktam bele. Majd meglátjuk.

Fenntartás, normálisan fogyaszt 9-11 benzint.

Sportkombi, család (asszony, kiscsaj) minden(!) cuccukkal beleférnek, kényelmesen, biztonságban utazhatnak. Ha egyedül megyek picit lehúzott ablakok mellett élvezem a motor hangját és egy-egy elõzésnél mosolygok egyet-egyet. Szóval ha csak egy autót engedhet magának az ember akkor ideális családi autó.

Sajnos nincs utódja a Fiatnál, egyenlõre és 2000-ben abbahagyták a gyártást. Kombit találni használtan sem egyszerû, akinek van nem igen akarja eladni, én sejtem miért.

0

#2 Felhasználó nem aktív   fodytomy 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 1.015

Elküldve: 2004. október 12. - 06:58:22

Azért egy ilyen kocsiban az ember jobban biztonságban érezheti magát, mint egy mutyukiban. ezzel simán mennék én is 200-at, de ha ritkán is én is szoktam menni gyorsabban is:)))
0

#3 Felhasználó nem aktív   apaarpi 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 27.027

Elküldve: 2004. október 11. - 21:44:53

Véletlenül kukkantottam be ebbe a topicba, mivel a Lancia Kappa nem túlzottan izgat, és nincsenek is vele tapasztalataim.
De most látom, hogy Titeket sem érdekel az eredeti téma, a 24. hozzászólás óta nincs szó róla :)
0

#4 Felhasználó nem aktív   v_daci 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 16.018

Elküldve: 2004. október 11. - 19:50:31

feleséged 200zal megy? nem semmi...
0

#5 Felhasználó nem aktív   sysspo 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 6.144

Elküldve: 2004. október 11. - 19:11:01

Látod, ha belemegyünk a részletekbe kiderül, hogy nincs is nagy eltérés. M.o-on mi 160-nal megyünk. Az Aeronkban a 200 tényleg nem érzékelhetö, az autó jóval többre van méretezve. A feleségem is így vezet.
0

#6 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 0

Elküldve: 2004. október 11. - 18:56:35

Ha Németországban laknék,akkor az utak jó minõsége miatt megkockátatnék 190 km/h-t ,de ha Magyaro.-ról van szó,akkor max. 170 km/h ! Én úgy gondolom,hogy 170 km/h még nem olyan vészes,akkor még van idõ korrigálásokra,hogyha valami hirtelen dolog történik elötted a úton !A 200 km/h feletti sebességet már abszurdnak tartom,pláne magyar utakon,ahol minden fél méteren "árok" van,mivel itt felénk úgy szokás,hogy az autópályaépítésnél kilopják az alapanyagokat az útból és vékony az aszfaltréteg is (nálunk max.4-5 cm vastag a legfelsõ aszfalt,amíg nálatok min.9 cm,ez a nem mind1 !!).
De visszatérve a sebességre: az sem mind1,hogy milyen autóban ülsz egy bizonyos sebességnél,mert ha én kihuzatom végsebességig az Astrát (az kb 190 km/h),akkor már kezd olyan érzésem lenni,hogy kezdek elválni a aszfalttól,magyarán nagy mértékben csökken a kocsi stabilitása,hiszen ez a kasztni és futómõ (sportfutómûvem van,de ennek ellenére..) nem erre a sebességre van tervezve ! Ha viszont egy Saab 9-3-ban vagy Volvo S60 -ban ülök,akkor érezni azt,hogy 170-180 km/h meg sem kottyan a futómûnek,bírna még többet is ,ennek ellenére én még ilyen biztonságos nagyvasakkal,sem mennék 200 km/h felett !
Egyébként erre a nagy sebességû defektre már van megoldás,mert úgy tudom,hogy a BMW-ket olyan profi gumikkal szerelik,ami hogyha nagy sebességnél is defektet kap,akkor is tökéletesen irányítható marad a autó,mert a gumi belsejében cellák vannak kialakítva,így egy defekt esetén a guminak csak egy része sérül és veszti el nyomását és nem a egész belsõ...hátránya,hogy ha defektet kapsz,akkor már dobhatod ki a egész gumit...és eléggé drága is egy ilyen garnitúra !
(Abban biztos vagyok,hogy a BMW 5 és M3 ilyen gumikkal van felszerelve !)
0

#7 Felhasználó nem aktív   sysspo 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. október 11. - 18:25:35

Logikus amit írsz és ilyen hangnemben van is értelme megvitatni a dolgot. Mivel én egyedül ugyanúgy nem akarok elpatkolni, mint családostól igy ebböl a szempontból tényleg nem tudok különbséget tenni. Nálunk 200 a normális utazósebesség (N.o.-ban), ha a forgalom engedi. A durrdefekt nem kalkulálható ebben igazad van még akkor sem, ha a legjobb gumikat veszem 270km-ig. Szerinted mennyi a a felelösségteljesnek nevezhetö seb.határ családdal?
0

#8 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2004. október 11. - 18:11:18

Én akkor merszebben vezetek,ha egyedül vagyok,mert ha olyankor valami balesetet szenvedek,akkor csak én dobom fel a talpam,de ha a családom is ott van,akkor már nem csak az én szaros életem a tét,hanem még másik kettõé is.....
Ha családdal vagy,akkor legyél még óvatosabb,mert nem csak a te életed a tét,hanem a felségedé is,gyereke(i)dé is ! Ez a különbség ! Akármilyen profi sofõr vagy,végzetes véletlenek mindenkivel elõfordulnak...ha teszem azt 240-nél kapsz egy durrdefektet,mert nem birták a gumik a sebességet,akkor mit csinálsz ? ott te már meg nem fogod az autót !!,az a helyzet már menthetetlen,mert vagy a szalagkorláttal találkozol és akkor tuti kampó....vagy keresztbeállsz a autópályán és akkor még tömegszerencsétlenséget is okozol..ja ss ilyenkor nemcsak te halsz meg,hanem aki melleted ül az is.. !!!
0

#9 Felhasználó nem aktív   v_iceman 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 7.483

Elküldve: 2004. október 11. - 18:08:39

Lehet, hogy praktikusabbak de nekem jobban tetszenek a sedanok mert elegánsabbak. Ennél többet nem tudok mondani.
0

#10 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2004. október 11. - 18:03:05

"Inkább az az akasztófára való aki a kocsmából hazajövet városban... "

lásd: 2 héttel ezelött: Budapest,Blaha Lujza tér,éjjel 11-kor, "enyhén" ittas krapek Opel Corsával leépíti az aluljáróhoz vezetõ korlátot...én csak tudom,mert éppen akor mentem hazafelé,a környéken mindenhol zsaru volt.. !!!
0

#11 Felhasználó nem aktív   sysspo 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. október 11. - 17:54:44

És miért változtat ezen az, ha a gyereke is ott van? Egyedül is kalkuláltan vezetek családdal is. Miért kellene különbséget tenni?
0

#12 Felhasználó nem aktív   v_daci 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. október 11. - 17:26:35

Ha valaki ésszel száguldozik jó minõségû helyen üresen 250nel azzal semmi bajom.
Inkább az az akasztófára való aki a kocsmából hazajövet városban...
0

#13 Felhasználó nem aktív   v_daci 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. október 11. - 17:12:47

Például én úgy is el tudnám magam képzelni ha sportkombival mennék gyorsulási versenyre!
Bár a kombiveszély negyenlõre nem fenyegetne kivéve ha majd olyan állásom lesz... de az még igencsak a jövõ zenéje.
0

#14 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2004. október 11. - 16:56:11

Na,látom,hogy itt folyik ám az élet...
0

#15 Felhasználó nem aktív   sysspo 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. október 11. - 16:36:15

Azt hiszem fogalmad sincs miröl beszélsz.
0

#16 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2004. október 11. - 15:27:04

És szerinted ez a vásárlók hány %-a? 0,1? Vagy esetleg még annyi sem? :)

Nézd meg a "sport"kombisokat a városban. Hány olyat látsz, aki gyorsulási versenyre jár? :)

Amúgy meg szvsz akinek van annyi pénze, hogy egy 2X millás autót újonnan megvegyen, az a gyorsulási versenyre összedob magának egy ütõs kis autót. A sportkombi éppen nem a kis pénztárcájúaknak készült szerintem.
0

#17 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2004. október 11. - 15:23:51

Semmi gondom velük! Csak itt egyesek belém akarják magyarázni a hülyeséget!

Az az autó, amelyikben meg a sportos verzió a kombi, az rendesen el van szúrva. Szvsz elég nagy tervezési hiba, ha egy kombit kell piacra dobni, hogy az autó nézzen ki valahogy...
0

#18 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2004. október 11. - 15:21:35

Már ne is haragudj, de ha te a gyerekeddel a hátsó ülésen 250-el száguldozol akkor nem vagy normális!
Ha a lányod annak örülne, hogy te fejest ugrassz a kútba, beleugranál?

És már ne is haragudj, de a 250 km/h szvzs minden esetben félõrült száguldozás!

"Úgy látom Te vagy a "nagy tévedhetetlen" és aki más az hülye."
Ezt meg nem kommentálom, mert nem szülne jó vért...
0

#19 Felhasználó nem aktív   v_daci 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. október 11. - 14:41:00

Ezzel egyetértek!
0

#20 Felhasználó nem aktív   v_daci 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. október 11. - 14:38:32

Ha erre van egyetértek amit mondtál. Amíg egyedül élek addig vagy 3ajtós vagy coupé autóm lesz.
0

Topik megosztása:

• 4 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó