Mazda 626comprex diesel 2.0 használtan (1992-1995)-ig
- Témaindító hozzászólás
Elküldve: 2004. február 25. - 14:36:11
Egyéb válaszok erre a témára
Elküldve: 2009. szeptember 14. - 16:17:14
Elküldve: 2009. május 23. - 23:27:43
- izzitok, a kijelzõ elalszik majd önindítózok, s amikor a kocsi már beindult az izzitó kis sárga lámpa megint kivillan pár másodpercre majd elalszik. ez mitõl lehet?
-tudtok valami nagyon olcsó helyet ahol légszûrõt meg egyéb cuccokat lehet kapni a kocsihoz?
-a tetõablak megakadt amikor kinyitottuk hátrafele és amikor elõre akartuk hozni frankón összekarcolta magát, lehet vele tenni valamit? mitõl lehet?
Köszi a válaszokat.
Elküldve: 2009. március 03. - 11:22:26
Az átalakítás 140-150 ezerbe kerül.
Elõnyei
- Nagyobb teljesítmény, hosszabb élettartam
- Bármi féle meghibásodás estén a költségek csak harmad akkorák, és az alkatrész rendkívül könnyen beszerezhetõ.
- Ha a turbó megállna az autó akkor is használható marad.
Hátrányai:
- A turbó 2300-as fordulat felett tölt igazán, de ez egy nyomásszabályzó szeleppel egészen jól korrigálható.
- Sûrûbben kell olajat és légszûrõt cserélni.
- Ha nagyon meghajtottad a kocsit, egy-két percig járatni kell mielõtt leállítod. Végezetül néhány comprex hiba, amiket szinte mind megtapasztaltam: Lesz benne 1500 körül egy turbójuk hidegen nehezen indul,fehéren füstöl;fordulatszám ingadozás;nehezen veszi a túrát; ha hirtelen felpörgeted kopog; 3000-es fordulat fölötti terhelésnél meg-meg torpan….és még sorolhatnám. Ha ezeket tapasztalja valaki és tele van már a púpja a comprex-el de nem szeretne megválni a kocsijától, az keressen bátran. .A fórumon ritkán vagyok elérhetõ, de bõvebb felvilágosítást szívesen adok, akár telefonon is tel: 06-70-3-111-300
Elküldve: 2009. február 25. - 22:22:49
Segítségét kérném valakinek, aki cserélt már a comprex-ben csapágyat. Szerencsésen megállt az autó alattam, megszorult a comprex. Szédszedtem, hát a csapágyaknak annyi. Az én comprexemben is ugyanaz a csapágy volt, mint amit írt valaki egy régebbi hozzászólásban, azaz SKF 6002 2Z/C3. Szereztem egy kicsit jobb csapágyat, állítólag hõfokra többet tud mint ez 6002 2Z/C3GJN. Kicseréltem és nagynehezen be is indult. Elvittem próbakörre és egy ideig teljesen jó is volt, azon kívül, hogy egy kicsit más volt a hangja, de nem volt rossz. Szóval néhány km után ismét megszorult a comprex. Egy 10 perccel késõbb megmozgattam a comprexet és akönnyen mozog, vagyis a csapágy biztos nem ment tönkre, viszont a tengely elég meleg volt.
Kérdésem, hogy a comprexet be kellene járatni így az új csapágyakkal, vagy valami mástól melegedett fel a tengely és szorult meg ismét?
Ja amit nem mondtam, hogy néhány perccel késõbb be bírtam indítani az autót és alapjáraton szépen ment is. Lehet, hogy 1000-2000 fordulat körül kellene hajtanom egy ideig hogy bejáródjon a csapágy és nem kellett volna meghajtanom kezdetnek.
Ha valaki olvassa még a fórumot és tud segíteni kérem írjon.
Köszi
Krisz
Elküldve: 2009. január 07. - 16:46:38
Figyelem - 626 Comprex - Igényes Rajongó Társaim!!!
Eredeti (Tû új),Ca.5-6 darab Comprexfeltöltõ vételérõl teszek ajánlatot elõször (nyugatra),amennyiben szükségünk lenne arra,hogy árengedmény is legyen (nekünk). Teszem nekik közlésbe; " ...,máskülönben egyszerû szívómotoros járgányt alakítok belõlle,vagy kerékpárra (valamint nejem 323-as kocsijára) szállok ". - Példaként az Eur 2.364,88 helyett,1.100/darab,+az eddigiekben (országon belül ismeretes) 5.100 potai költség és a csomagolás ára (utánvétellel) számomra. Ebbõl nekem csak egy kellene. Ezért kérem,mielõbbi jelentkezéseteket,addig nem tudok mást közölni sem. A maci640@citromail -re jelentkezzen az,aki tényleg õszintén akar ilyen ajánlatba belemenni-akinek tényleg érték még a 626,amelyet (itt-fent) ezek után próbálnék. Ennyit képes volnék nekik adni érte,máskülönben tárolják csak tovább (foglalja a helyeket nálluk is). További boldog újévi napokat kívizek még! Üdv: Miska
Elküldve: 2008. december 17. - 11:46:44
Elküldve: 2008. december 17. - 11:39:45
Halló,Baszti!
olvastam panaszodat! amennyiben csapágyhang a Comprextõl,ackor annak már nem sok van hátra (ackor igyekezni kell/ene) egy másik Comprex felõl. - száraz is lehet az már,ami nemsokára berágni (és utazás közben elõjel nélkül váratlanul-hirtelen leblokkolni) fog. valószínûleg mozoghat is enyhén már (hosszirányban) az egész (az egész ugye,maga a tengely-csapágy),ami által kis játék is adódhat,és elég az ahhoz,h. a többfokozatú lapát elmozduljon a tengellyel (ha csak néha is),a ház oldalától,amely nem elegendõ szívást és fújást idéz elõ. ezért nem termel kellõen,ezért is füstöl/het. a fordulatváltozás-ingadozás/ok közben (mint a Comprex ékszíjjas meghajtási erõfeszítésnél is lehet olyan,gázadás vagy levételnél),elmozdul/hat hosszírányban a tengely (a lapáttal együtt ugye).
én már csinálgattam,javítgattam az egészet (de csak magamnak,mivel garanciát adni rá nem tudok) új csapágyházakat-tengelyeket,de 7.000Km-tõl utazni velük nem tudtam. - a csináltaknak,kimenetelük elõtt,van (hála a nemis tudom minek),elõjelük! éppen kiépítettük,mivel már 6.000-nél a füstölve indulással jelzett. viszont a csapágyak kimenetelére semmi sem utal,szét kell szednem (majd),lehet,csak valamelyik szimering fordult ki (v. ment szét?).
Elküldve: 2008. augusztus 01. - 12:10:09
Sziasztok!
Eladó egy Téglatest üvegbe "gravírozott" Mazda jel. Dobozával együtt.
Érdeklõdni lehet: zfd@freemail.hu . A képen csak azért kék mert a doboza mögötte van. Hibátlan állapotban.
Árat majd megbeszéljük.
Elküldve: 2008. július 30. - 12:37:53
Elküldve: 2008. május 20. - 19:58:58
Sziasztok! Mazda 626 93-as komprexe 120000ft-ért eladó! Esetleg van egy hibás is!
Tel:06 20 9390-528
Elküldve: 2008. május 20. - 19:54:27
Elküldve: 2008. május 06. - 19:45:43
Elküldve: 2008. április 28. - 09:50:53
Én kb. 2 éve így használom és semmi baja!!
De persze azárt nyomás allatt kicsit össze lehet nyomni a csöveket is csak nagyon meleg :D !
MINDENKI:
Van új kompresszorom "végre"! Bi-bi-bi
:D:D:D:D:D:D
Olyan szép!! :D
Elküldve: 2008. április 22. - 15:21:31
Elküldve: 2008. április 01. - 20:01:28
Elküldve: 2008. március 23. - 07:50:58
Tel: 06-70-311-1300
Elküldve: 2008. március 22. - 14:53:56
Nekem annyiból könnyû dolgom volt, hogy van egy osztrák papiros Comprexem is így azon megcsináltam az átalakítást.
Az enyémben csak be kellett rakni. Sokan riogadtak, hogy nem fog mûködni, hogy el kell találni, hogy milyen turbót rak be az ember. Ha túl nagy az se jó, ha túl kicsi az se jó.
A motorom teljesítményét figyelembe véve köbcenti, kw....én egy 95'-ös 3-as Golf 1.9TDi turbóját választottam. Ami a Golf motorján 90LE -re képes. Ez egy sima még nem a változó geometriájú turbó.
Bontva 20. 000- Ft-ért bárhol hozzád vágják.
Ezen kívül vettem néhány különbözõ átmérõjû patentívet. A szívó és leömlõ kialakításához, rövidebb csõ darabjaim és 15-ös lemezem volt.
Erre 3000 Ft-ot költöttem. Csináltattam egy 120 hosszú 6-os átmérõjû teflon csövet a turbó olaj ellátásához. Amit egy "T" segítségével elölrõl a fékrásegítõrõl vittem hátra.
Ez volt 9000- Ft. Bár utólag átgondolva, a teflon túlzás jó erõsebb gumiból is.
Az csak 5000 Ft. Az olaj visszafolyatását a karterba nem túl elegánsan oldottam meg, egy csövet levezettem az olajleeresztõ csavarig, amit egy áteresztõ csavarra cseréltem. A kocsit úgy alakítottam át, hogy bármikor a turbó kivehetõ és egy Comprex újra feltehetõ. Se a kipufogóhoz, se a leömlõhõz nem nyúltam.
Egyedül a levegõellátásnál volt egy kis gond, mivel a comprex egy oldalon szív és nyom. Így a fölsõ két alumínium testet kellett egy kicsit átalakítani, lefenekelni más irányba vezetni stb..
Az alumínium hegesztéséért 5000 Ft-ot fizettem. Azt hogy a turbót hogy raktam fel, merre áll, stb... azt kár megmagyarázni, úgy is adja magát. A lényeg, hogy ez a turbó oly annyira bevált, hogy se, az adagolóm se a turbó drukklabdáján nem kellett állítanom. Mikor elromlott a comprexem 1700-nál lett benne egy turbólyuk. Ez a turbó 1700-nél már nagyon szépen egyenletesen nyom, mintha erre a motorra találták volna ki. Elég sokat jártam rossz comprexel így már elszoktam az autóm eredi teljesítményétõl de megmerem kockáztatni azt, hogy most 8-10 pacival több dübörög.
A költségeket összeadjuk, 37000-40000 Ft, és 5 nap kemény munka. Agyalás, méricskélés stb..de a lényeg az, hogy ha ez kifekszik ilyen turbót 5-6 év múlva is fillérekért, kapok. A comprex meg bontva 100-as, ha van. De nincs. A fogyasztásról egyelõre még nem tudok nyilatkozni, mert még csak 4 napja tesztelem, de a füstjébõl ítélve szerintem az is rendben lesz.
Ha van valami más kérdés, még szívesen segítek, ha tudok!
Elküldve: 2008. március 20. - 06:17:59
Szia!
Mindenképp írd le, hogy hogyan sikerült, ki csinálta, mennyi idõ és mennyi pénzbe került. Szerintem ez mindenkit érdekel, mert elõbb utóbb mindenkinek meg fog halni a feltöltõje!
Köszi