Nissan Almera Visia Plus
- Témaindító hozzászólás
Elküldve: 2004. április 09. - 18:14:27
Egyéb válaszok erre a témára
Elküldve: 2007. április 05. - 20:15:23
Elküldve: 2007. április 05. - 19:30:59
Elküldve: 2007. április 05. - 18:13:32
Az Almera 1.5 95LE változata 5. sebességfokozatban 100 és 130-nál mennyit pörög?
Elküldve: 2006. március 08. - 22:54:18
Nekem N15-ösöm van (elõzõ gen.), amikor kijött az új, inkább csak az alapfelszerelés volt több (nekem nincs se ABS, se klíma, "csak" 4 légzsák). Viszont az új nem ment jobban, sõt, 1s-mal rosszabb volt a gyorsulási értéke, többet fogyasztott. A mûszerfal (féloldalas mûszerek) nem tetszett, se a középkonzol, ezt a facelifttel javították (vissza a régire...), de a belsõ anyagokat már nem érzem olyan jónak. Mivel hosszabb ideig nem próbáltam, ilyen hangokat nem hallottam.
Akkor elgondolkodtam azon, amikor mindenki a jobb teljesítményre és kisebb fogyasztásra hajt, mit csinálnak õk?
Tényleg nem tudom.
Elküldve: 2006. március 08. - 21:44:02
Örömmel olvasom hogy itt azért viszonylag a nagy többségnek jó véleménye van az Almerákról.
Az enyém azért kicsit megoszlik.
Nekem egy 2000 novemberi gyártású van még eredeti japán összeszerelés 1.5 - ös.Hát valóban nem egy versenyautó, de még ilyen megbízható és jó fogyasztású kocsim sosem volt.
Viszont a hugom 6 hónapos Micrája most egy laza 3 hetes váltójavításon volt bent a szervízben és addig nálunk volt egy szinte új Almera.
Hát mit mondjak..ég és föld a különbség.Az elsõ héten élveztem az újat, tényleg jobban gyorsul, de egy hét után letettem mert elkezdtem félni tõle.Minden zörög nyikorog, fura mechanikai hangok és az egészen van vmi megmagyarázhatatlan furcsaság ami miatt bizonytalan az egész.Ja és feltûnt hogy nem megy jobban csak valahogy jobban pörög a motor, ha az enyémet is idáig huzatom akkor nem érezni különbséget.
Mivel autóvásárlás elõtt álltam jól jött a próba.Visszavittem és vettem egy 8-ik generációs Civicet.
Szegény Nissan mi lesz így veled?Nem tett jót ez a francia csók:)
Tényleg vkinek egy Almera?Ez még japán:)
Elküldve: 2006. március 04. - 13:36:15
Minden Almerás fórumon próbálkozom, hátha találkozott már valaki a lent említett hibával!
Nagy problémával fordulok hozzátok, amiben ha lehet minél elõbb szeretném segítségeteket kérni.
Alig 6 hónappal ezelõtt vásároltam egy új Nissan Almera Visia AC-t, amely egyszrûen tökéletes volt és csak kisebb hibák mutatkoztak meg(kis zörgés, itt-ott elálló mûanyagok), DE kb. 2 héttel ezelõtt a rendszres mosások alkalmával észrevettem, hogy a bal ill. jobb hátsó ajtó ívénél(az alvázhoz tartozó részen) fényezési problémák jelentkeztek. A hibás rész a bal oldalon sokkal feltûnõbb, mivel ott a lemez is látható, ezért félõ, hogy hamarosan rozsdálni kezd.
A márkakereskedõt azonnal értesítettem a problémáról, amelyen Õ nagyon meglepõdött és a telephelyén lévõ használt Almerákat együtt meg is vizsgáltuk a kérdéses helyeken. Az autókon kisebb-nagyobb mértékben elõfordultak rozsdafoltok és leverõdések(szintén nem megengedhetõ egy 3-4 éves pár 10e km-t futott autón), de nem olyan mértékben mint az én verdámon. Elsõ nekifutásra azt állapítottuk meg, hogy mivel az ajtó síkja beljebb van a kelleténél, az ív a felverõdõ anyagok miatt folyamatosan sérül és ez okozhatja a hibát.(úgy tudom, hogy az ajtót ki- ill. befelé állítani nem lehet)
A bejelentésemre a választ ma kaptam meg, amely természetesen nemleges és egyáltalán nem ismerik el az esetleges szerelési vagy konstrukciós hibát.
Szeretném kérni, hogy ha valamelyõtök már találkozott a problémával vagy szeretne vizsgálódni ez ügyben, akkor legyen kedves felvenni velem a kapcsolatot. Egyrész többen többre megyünk, másrészt tehetünk valamit, hogy az új tulajdonosoknak ne kelljen ezzel szembesülniük és esetlegesen károsodniuk.
Akit érdekel a téma jelentkezzen a fórumon keresztül és a továbbiakat megbeszéljük.
KÖSZÖNÖM
Elküldve: 2004. május 26. - 07:05:21
Elküldve: 2004. április 29. - 11:46:08
Gondolom Visia Plust vettél. Ha megnézed a fejtámlák bal oldalát, akkor kéne lenni rajtuk egy címkének, hogy active headrest. Ez ugye hiányzik. Voltam már szalonban, de nem ott ahol vettük. Ott volt egy Visia Full, meg egy csomó Plus. Egyik plusban sincs címke, a fullban viszont van. Egy jól ismert ott dolgozó szerelõ azt mondta, hogy szinte tuti nincs benne, de van valami kollega, aki ezt tudná, csak õ szabadságon van. Végigmasszíroztam a plus és a full háttámláját, és jelentem, tökéletesen egyforma, akárhol gyúrtam. A fejtámla is ugyanaz leszámítva a cetlit. Mindez persze nem jelent semmit. Egyelõre itt tart a dolog. Nem fogom annyiban hagyni, csak sajnos mostanában nincs idõm erre. Ha tudsz, menj be a szalonba ahol vetted, és add elõ a dolgot. Mondd, hogy az interneten terjed a gyanú, meg ilyenek. Talán úgy komolyan veszik. Hisztéria elõtt kérj egy felszereltségi listát, mivel abban meglepõ módon a mai napig ott van a beixelt aktív fejtámla.
Egyébként milyen a kocsi?
Elküldve: 2004. április 29. - 11:01:42
Én is a napokban vettem egy almerat, mia helyzett ezzel az aktív fejtámla dologgal? Mit mondtak a kereskedésben?
Elküldve: 2004. április 25. - 13:18:06
Na megyek audikat büntetni :)
Elküldve: 2004. április 25. - 13:11:55
A gyorsulás majd lemérem keményen is, ha tényleg kész lesz rá az autó.
Elküldve: 2004. április 25. - 11:53:15
Elküldve: 2004. április 25. - 11:36:55
A gyorsuláshoz annyit, hogy az óra szerinti 100, az többnyire 95 szokott lenni...
A gyári végsebesség (177) már érdekesebb kérdés, ugyanis a 90 lóerõs modellnél is ennyi volt. A +8 lóerõ nem jelentene semmit?
Elküldve: 2004. április 24. - 23:38:00
Elküldve: 2004. április 24. - 18:17:46
de ezt vki mondja el, hogy hogy van ez, mert akkor kár 1.8T-t venni!