Opel Astra H
- Témaindító hozzászólás
Elküldve: 2005. március 21. - 15:38:56
Olyasmi lehetne ez a topik, mint a kalfer által nyitott Astra Viva 2004.
Egyéb válaszok erre a témára
Elküldve: 2011. december 04. - 18:47:22
Idézés: SzCs - Dátum: 2011. december 04. - 08:17:44
Ám mivel a tied, te állod a javítást, úgy használod ahogy neked tetszik
Nincs teljesen igazad. A kettős kuplungolás célja nem az, hogy idő legyen az összefékeződésre. Az ok a két tengely eltérő fordulatszáma. Felkapcsoláskor a hajtó tengely fordulatszáma magasabb a hajtott tengelynél. A kettős kuplungolás során az alapjáraton forgó motor lelassítja a hajtó tengelyt, így könnyíti a kapcsolódást. Visszakapcsolásnál a hajtott tengely fordulatszáma magasabb (hajtja a kerék),ezért a gázfröccsel a hajtó tengely fordulatszámát növeljük meg a kapcsolás idejére. A szinkronizálás valóban nem teszi szükségessé a kettős kuplungot, de a fordulatszám különbség ekkor is fennáll, csak ilyenkor a szinkron gyűrűk súrlódása végzi el a két tengely összehangolását. Tehát ha egyszer kuplungolok akkor a kopás a szinkrongyűrűknél következik be, melyek javítása speciális szakműhelyt igényel. Ha kétszer kuplungolok akkor jóval kisebb a két tengely fordulatszám különbsége, ezzel együtt a szinkrongyűrűk kopása. Tehát hosszú távon egy kuplungtárcsa csere olcsóbb és egyszerűbb. Más kérdés az, hogy amikor én erre rászoktam (még bőven az "átkosban")a 100-150 ezer km. kb már az autó végét jelentette.
Elküldve: 2011. december 04. - 08:17:44
Idézés: Niebur - Dátum: 2011. december 04. - 07:01:36
Véleményem szerint felesleges a dupla kuplung, ugyanis azt arra találták ki, hogy a nem-vagy részben szinkronizált váltók fogaskerekeinek legyen idejük összefékeződni a sebességváltás előtt (alatt). Véleményem szerint ártasz vele a tengelykapcsolónak, mert tulajdonképpen kétszer annyit használod mint amennyire szükség lenne. Azaz: az élettartamát a felére csökkented.
Ám mivel a tied, te állod a javítást, úgy használod ahogy neked tetszik
Elküldve: 2011. december 04. - 07:01:36
Idézés: SzCs - Dátum: 2011. december 03. - 21:42:00
Köszönöm. Vagy egy órát kerestem a guglin. Az nekem is megvolt, hogy a dízelekben ilyen van, de nem tudtam kizárni azt, hogy lehetséges. Az általános írásokban azt írják, hogy a dízelekben általában, de egyre több benzinesben is alkalmazzák. Érdekesebb kérdés az, hogy miért kérdeztem és ha gondoljátok vitatkozhatunk rajta.Én elég régóta vezetek és anno meg kellett tanulnom a kettős kuplungolást. Ez úgy sikerült, hogy saját autóimban is így kuplungoltam, mivel egy tárcsa csere mindig olcsóbb volt egy váltó javításnál. Mostanában sokat olvastam a kettős tömegű lendkerékről és az áráról, így elgondolkoztam, ha az Astrámban is ilyen van, akkor ártok vagy használok a kettős kuplungolással. Ugyanis nem mindegy, hogy a sima tárcsát koptatom jobban, vagy a kettős tömegű lendkerék belső csillapító szerkezetét. Ezért érdekelt a kérdés.
Elküldve: 2011. december 03. - 07:59:30
2008-s gyártású, Z16XER motoros Sedannak milyen a lendkerék kialakítása, normál vagy kettős tömegű?
Elküldve: 2011. október 11. - 10:57:25
Idézés: Norbi50 - Dátum: 2011. október 10. - 12:20:26
Az eltérés minimális a gyáriéhoz képest. Mattulásra az alapszínek is hajlamosak. Rokonságban volt kék színű Opel, amelynek a tetején a fényezést a nap kiszívta, mondták a fényezőnél, hogy ha metél lenne, akkor nem mattulna el ennyi idő alatt.
pedig nincs két ugyanolyan szín. És azért a színkeverés sem ennyire profi. Keveri a gép, aztán fújnak egy mintát, ami gyöngyháznál sosem azonos. De van olyan fényviszony, ahol úgyis észreveszed a különbséget. Színkülönbség mindig van, csak vannak technikák, hogy hogyan lehet ezt elcsalni, hogy a laikus szem ne vegye észre.
Nekem fújtak elemet, és kértem hibajavítót a fényezőtől. MOndta hogy ad, de ha 2 nap múlva rájavítok, már nem lesz ugyanolyan színű, pedig ugyanaz a festék. Még ő sem tudna ugyanolyat fújni, mert a festék érik, akár 1 nap alatt is.
Elküldve: 2011. október 10. - 12:20:26
Idézés: Niebur - Dátum: 2011. október 07. - 05:17:22
Ilyenkor azt lehet csinálni, hogy a kocsi egy darabját, például az üzemanyagtöltő fedelét leszerelni, megtisztítani és elballagni egy olyan boltba ahol a minta alapján számítógépes keveréssel a megfelelő mennyiségű és minőségű festéket elő tudják állítani.Ezt célszerű sk intézni.
Hát nem hiszem, hogy ez lenne a legjobb megoldás. A színkód épp azért van, mert azt beüti a keverő számítógépébe, abban az arányokat a gép kiméri és összekeveri. Ennél jobb technika nem létezik a gyári szín kikeverésére.
Az eltérés minimális a gyáriéhoz képest. Mattulásra az alapszínek is hajlamosak. Rokonságban volt kék színű Opel, amelynek a tetején a fényezést a nap kiszívta, mondták a fényezőnél, hogy ha metél lenne, akkor nem mattulna el ennyi idő alatt.
Elküldve: 2011. október 07. - 12:34:26
Idézés: Niebur - Dátum: 2011. október 07. - 05:17:22
Ilyenkor azt lehet csinálni, hogy a kocsi egy darabját, például az üzemanyagtöltő fedelét leszerelni, megtisztítani és elballagni egy olyan boltba ahol a minta alapján számítógépes keveréssel a megfelelő mennyiségű és minőségű festéket elő tudják állítani.Ezt célszerű sk intézni.
de ugyanolyan színt akkor sem biztos hogy tudnak keverni. Persze kőfelverődés javítására ecsettel (ami azért inkább tákolás) tökéletesen jó.
Elküldve: 2011. október 07. - 05:17:22
Elküldve: 2011. október 06. - 09:40:57
Idézés: Norbi50 - Dátum: 2011. október 06. - 08:18:27
Úúúútálok az ilyenek miatt utánajárni, telefonálgatni, hurcolászni emiatt az autót. Én azt az elvet vallom, hogy az autó van értem, pláne hogy ha újonnan vásároltam.
2 hete a Mercimben párásodott be a jobb oldali első ködlámpa (de ezt is csak abból vettem észre, hogy aznap éjjel nem a garázsban, hanem az udvaron állt a kocsi és reggel látom, hogy jééééé...). Ilyenkor nem kell reggeli kávé, hogy a vérnyomásom helyre álljon.
Szombaton bevittem a márkaszervízbe és -utólag már bánom- szerencsétlen szervízvezetőnek majdnem leharaptam a fejét, mert nem tudott azonnal segíteni a problémámon. Mert értitek: 1. felcseszi az agyam, hogy ilyen hiba egyáltalán előfordulhat (és épp az én autómmal). 2. Szombaton örülök, hogy 9ig aludhatok, de most fél8kor felkeltem, hogy 8.15re a szervízhez vigyem az autót. 3. Miután szétcsesztem a reggelem, közlik velem, hogy ma már nem férek be a szerelésbe, meg szombat révén amúgyis csak 1 szerelő van bent.
Hosszú lenne elmesélni, hogy miképpen nyúltak hozzá mégis az autómhoz, a lényeg, hogy soron kívül beálltam és 9kor már el is gurultam vele - persze a garancia miatt ez ingyen volt és ezért vittem márkaszerívzbe.
Tegnap meg vittem nekik egy fél tepsi almáspitét a szombati műszaknak, hálám jeléül.
Nos, a 10-15 e Ft pedig igenis sok 2 kőfelverődés javításáért, pláne mert a befeketett idő és munka k.urávára nincs arányban az árral és felhasznált anyagokkal.
Viszem a festéket, kap 3000 Forintot és el van intézve. Én sem a pincében nyomtatom a Mátyás arcképű bankókat, úgyhogy ahol lehet, ott spórolok.
Erre nem tudok mit mondani, mindenki másképp kezeli a pénzügyeit. Én ezt sokallom és inkább másra költöm, amit itt meg tudok spórolni.
mivel a ködlámoa kb szart sem ér, emiatt ne aggódj, persze azért jó megjavíttatni. Csodát ne várj tőlük, cserélni nem fogják, először elkezdik csesztetni a tömítést, lehet több kárt tesznek benne, mint hasznot.
Még jól járták, haver s mercijében a légrugó ment el, és mondták, ha tovább megy vele így, a kompresszort is tönkre teszi, akkor 1 millióba fog kerülni. Ennél nagyobb gondod ne legyen.
Elküldve: 2011. október 06. - 09:36:03
Idézés: Norbi50 - Dátum: 2011. október 06. - 08:04:20
A Corsához kell. A C szériának a motortartó bakon volt bal oldalt a színkódja feltüntetve, a D-jét meg kell nézzem, mert az lehet, hogy már az alvázszámot jelölő paketten van.
hiába keverik gyári színkód alapján, sosem lesz ugyanolyan !!! Sőt, ha a fényező lefújja pl az első ajtót, majd holnap kikeveri újra a színt, lefújja a hátsót, az is sokszor eltér. Azért csinálják a színkiegyenlítést egy fényezésnél, és ezért baszott drága egy javítás, mert kényes színeknél (gyöngyház metál) a mellette levő összes elembe bele kell dolgozni.
Elküldve: 2011. október 06. - 09:32:40
Idézés: vwicktor - Dátum: 2011. október 05. - 19:06:09
mégis mennyibe kerüljön? 1000 Ft-ba? a kőfelverődés, ha elég mély idővel rozsdásodni kezd, ki kell javíttatni, később csak több lesz.
a 10eFt egy nagyon jó ár. Sajnos azért manapság szinte szart sem kap az ember. A kőfelverődést a lökhárító kapja legtöbbször, az nem rohad. De nem szép. És sajnos idővel szaporodnak ezek a dolgok. Egy utcán álló, vagy napközben utcán parkoló autónál felesleges rá költeni. Nekem napközben is mélygarázsban áll az autóm, de most 2-3 napig nem tudok bent állni. 1 nap alatt a portól totál retkes lesz. De havernak pl telement falevéllel az audija, az valamit eltömített, és szarrá ment a computer. Szóval ahol utcán áll az autó, a kőfelverődés a legkisebb gond. Neki nem ott áll, de kezdem érteni, hogy sokan miért szarják le az autót. Ha nincs lehetőség garázsban állni, akkor valami béna futkosóautót kell venni
Elküldve: 2011. október 06. - 09:03:05
Sajnos ez sok kocsinál előfordul.
Emiatt kár idegesnek lenni
Elküldve: 2011. október 06. - 08:33:57
Úúúútálok az ilyenek miatt utánajárni, telefonálgatni, hurcolászni emiatt az autót. Én azt az elvet vallom, hogy az autó van értem, pláne hogy ha újonnan vásároltam.
2 hete a Mercimben párásodott be a jobb oldali első ködlámpa (de ezt is csak abból vettem észre, hogy aznap éjjel nem a garázsban, hanem az udvaron állt a kocsi és reggel látom, hogy jééééé...). Ilyenkor nem kell reggeli kávé, hogy a vérnyomásom helyre álljon.
Szombaton bevittem a márkaszervízbe és -utólag már bánom- szerencsétlen szervízvezetőnek majdnem leharaptam a fejét, mert nem tudott azonnal segíteni a problémámon. Mert értitek: 1. felcseszi az agyam, hogy ilyen hiba egyáltalán előfordulhat (és épp az én autómmal). 2. Szombaton örülök, hogy 9ig aludhatok, de most fél8kor felkeltem, hogy 8.15re a szervízhez vigyem az autót. 3. Miután szétcsesztem a reggelem, közlik velem, hogy ma már nem férek be a szerelésbe, meg szombat révén amúgyis csak 1 szerelő van bent.
Hosszú lenne elmesélni, hogy miképpen nyúltak hozzá mégis az autómhoz, a lényeg, hogy soron kívül beálltam és 9kor már el is gurultam vele - persze a garancia miatt ez ingyen volt és ezért vittem márkaszerívzbe.
Tegnap meg vittem nekik egy fél tepsi almáspitét a szombati műszaknak, hálám jeléül.
Nos, a 10-15 e Ft pedig igenis sok 2 kőfelverődés javításáért, pláne mert a befeketett idő és munka k.urávára nincs arányban az árral és felhasznált anyagokkal.
Viszem a festéket, kap 3000 Forintot és el van intézve. Én sem a pincében nyomtatom a Mátyás arcképű bankókat, úgyhogy ahol lehet, ott spórolok.
Erre nem tudok mit mondani, mindenki másképp kezeli a pénzügyeit. Én ezt sokallom és inkább másra költöm, amit itt meg tudok spórolni.
én is teljesen le vagyok döbbenve, hogy az egyes márkák magyarországi képviselete és szervizei mennyire "nemhozzáértők" és mennyire tájékozatlanok.
az én autómon elivleg el kell végezni egy software frissítést, mert hidegindításkor azonnal üzemmeleg beállításra ejti az alapjáratot (érdekes módon így az ősz beálltával), a motor darabosan jár. a klímavezetékre egy plusz borítást kell tenni, mert tervezési hiba miatt túl közel szerelték valami máshoz,amihez hozzáér és alig hallhatóan, de hangja van. ennek az szervizakciónak vagy ahogy a vw hívja termékoptimalizálásnak még a gyári kódját is tudom (97U9), de errefelé nem is tudnak róla. "ha valamit kell csinálni az autóval, akkor úgyis kiértesítjük". egyes modelleken a vezérműlánc megnyúlhat és indításkor nagyon csúnya hangot hallani, még pedig ilyet:
1x-2x nekem is csinálta már, jó lenne megtudni, hogy érintett vagyok-e.
kérdés, hogy honnan.
visszatérve az eredeti témához, az autóra költeni kell. használatból eredő dolgok bizony kopnak, elromlanak stb. ezért pedig fizetünk keményen... a sírba úgysem vihetem magammal.
Elküldve: 2011. október 06. - 08:18:27
Idézés: vwicktor - Dátum: 2011. október 05. - 19:06:09
mégis mennyibe kerüljön? 1000 Ft-ba? a kőfelverődés, ha elég mély idővel rozsdásodni kezd, ki kell javíttatni, később csak több lesz.
Én utálok autóra költeni, főképp az fáj, ha ilyen idegesítő farokságokra kell költeni, mint a kőfelverődés, puklis gumi, kopó belső alkatrészek cseréje esztétikai okból, vagy valami már 1-2 év után hibásan működik az autón (pl. ajtózár, kalaptartó pöcökje letörik stb) és cserélni kell.
Elküldve: 2011. október 06. - 08:04:20
Idézés: PAlex - Dátum: 2011. október 05. - 14:35:27
700 Forintért a gyári színkód alapján keverik ki nekem a festéket, az nem üthet el tőle. Nem kannás festéket vennék...
A Corsához kell. A C szériának a motortartó bakon volt bal oldalt a színkódja feltüntetve, a D-jét meg kell nézzem, mert az lehet, hogy már az alvázszámot jelölő paketten van.
Elküldve: 2011. október 05. - 19:06:09
Elküldve: 2011. október 05. - 14:35:27
Idézés: Norbi50 - Dátum: 2011. október 05. - 12:10:52
De majd utánakérdezek...
És gondolod a szín sem fog eltérni?
Elküldve: 2011. október 05. - 12:10:52
Idézés: Fics - Dátum: 2011. október 04. - 15:15:41
Lehet kapni hibajavító festéket, azzal javítható a kőfelverődés, de azért túl szép nem lesz, és a színek is eltérnek, mert nincs két ugyanolyan szín. Sajnos kőfelverődésnél sokszor sérül a géptető is, a kettő fényezése 60-80eFt. De lehet kapni kifejezetten hülyegyerekeknek való kőfelverődés védő bőrt, nagyon ocsmány, szakmunkás gyerekenek viszont kötelező, a bohóctuning elengedhetetlen kelléke
Na, az bebaszna, ha egy kőszemcsének a fényezéséért 10-15 ropit lehúznának. 1 deci festék a Trilakban nem kerül többe 700 Forintnál, oda meg elég egy csepp. 15 perces munka előkészítéssel együtt egy ilyen lóf.sz lefújása...
De majd utánakérdezek...
Elküldve: 2011. október 05. - 12:10:48
Idézés: Fics - Dátum: 2011. október 04. - 15:15:41
Lehet kapni hibajavító festéket, azzal javítható a kőfelverődés, de azért túl szép nem lesz, és a színek is eltérnek, mert nincs két ugyanolyan szín. Sajnos kőfelverődésnél sokszor sérül a géptető is, a kettő fényezése 60-80eFt. De lehet kapni kifejezetten hülyegyerekeknek való kőfelverődés védő bőrt, nagyon ocsmány, szakmunkás gyerekenek viszont kötelező, a bohóctuning elengedhetetlen kelléke
Na, az bebaszna, ha egy kőszemcsének a fényezéséért 10-15 ropit lehúznának. 1 deci festék a Trilakban nem kerül többe 700 Forintnál, oda meg elég egy csepp. 15 perces munka előkészítéssel együtt egy ilyen lóf.sz lefújása...
De majd utánakérdezek...