Vezess.hu fórum: Opel Corsa D - Vezess.hu fórum

Ugrás a tartalomhoz

• 225 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.
  • Belépés

Opel Corsa D

#1 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó  - Témaindító hozzászólás

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 0

Elküldve: 2006. május 17. - 10:54:13

Láttátok az új Corsát a honlapon? Ki- mit szól hozzá ?
Mennyire szép-nem szép ? Milyen külsõre a többi újdonsághoz képest (Punto,Yaris II, Clio III) ?
0

• 225 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.

Egyéb válaszok erre a témára

#1 Felhasználó nem aktív   vwicktor 

• vwicktor
  • Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 2.364

Elküldve: 2011. szeptember 11. - 11:14:03

Üzenet megtekintéseIdézés: bcsillag - Dátum: 2011. augusztus 23. - 10:04:11

Listaáron...!!

A nővérem 1.2 TSI DSG-je, Highline felszereltséggel,és még számtalan egyéb extrával gyakorlatilag full extrásan (ülésfűtés, nagyzene, radar, bluetooth, tempomat, esőérzékelő, kanyarlámpa stb-stb.) alku után 4.4 lett...

Három helyről kértem ajánlatot, a helyi dílert végül a másik kettővel "szorítottam" sarokba. De látta, hogy autót venni akarunk, nem pofázni, így megadta. Ott helyben írtuk a megrendelőt.

Ha pedig így nézed, a 4.4 nagyon korrekt ár. Két dolgo hiányzik belőle a xenon (nem volt még akkor, lehet most sincs nem tudom), meg a bőr.

Minden egyéb rendelhető cucc benne van.

a xenont én is bánom, de 2010 márciusában nem volt elérhető még. a bőrt ne bánd, mert csak műbőr, ez a tény pedig az akkori 258e ft felár miatt még nálam is kicsapta a biztosítékot!
0

#2 Felhasználó nem aktív   hetedik 

• hetedik
  • Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 720

Elküldve: 2011. szeptember 11. - 09:35:03

Listaáron...!!

A nővérem 1.2 TSI DSG-je, Highline felszereltséggel,és még számtalan egyéb extrával gyakorlatilag full extrásan (ülésfűtés, nagyzene, radar, bluetooth, tempomat, esőérzékelő, kanyarlámpa stb-stb.) alku után 4.4 lett...

Három helyről kértem ajánlatot, a helyi dílert végül a másik kettővel "szorítottam" sarokba. De látta, hogy autót venni akarunk, nem pofázni, így megadta. Ott helyben írtuk a megrendelőt.

Ha pedig így nézed, a 4.4 nagyon korrekt ár. Két dolgo hiányzik belőle a xenon (nem volt még akkor, lehet most sincs nem tudom), meg a bőr.

Hmmm...a sógorom 150 Le Bravója 8 légzsákkal, 18-as kerekekkel,stb...4.8 volt ...Szerintem meg ez volt korrekt ár ..:) De hát ugye nem vagyunk egyformák...:)
0

#3 Felhasználó nem aktív   vwicktor 

• vwicktor
  • Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 2.364

Elküldve: 2011. augusztus 31. - 13:38:15

Üzenet megtekintéseIdézés: Norbi50 - Dátum: 2011. augusztus 24. - 08:16:02

Valóban nem sok. Pláne mert kvázi ezek a "kisautók" ma már akkorák, mint pl. az F Astra volt és a G-től sincsenek lemaradva. Csupán azon kell fejben túllépni, hogy nem egy kiskategóriás autóban ül az apuka, hanem méretét tekintve egy alsó közepesben. Ha valaki ezt el tudja fogadni, akkor egy 100 lovas, duplakuplungos váltós és szinte full extrás autóval abszolút meg lesz elégedve.

Valóban 4*5 éve még nem voltak azok az extrák pl. egy Corsába, amiket felsoroltál. Habár a C-be is volt gyári xenon, ülésfűtés, ESP, digit klíma, tempomat... Szóval nagyon jól fel lehetett extrázni azt is, de a motorokban valóban nagy fejlődés indult meg és főképp -illetve szinte csak - a VW-nél. Érdekes, hogy a Renault előbb jött ki a kis turbós 1.2 T-vel, mégsem annyira népszerű, de legalábbis nem hallani róla olyan ódákat, mint a VW esetében.

Több aspektusból is lehet közelíteni. A 2009-es Polo meglehetősen puritán, némi pénzösszegért azonban nagyon jól fel lehet öltöztetni és kész az Izom-Polo :)
Az extrák többsége ugyan nem volt elterjedt, de már 10 éve is elérhető volt. Összevetettem és kiszámoltam, hogy a 2002-es Polo a 2009-es majdnem csúcsfelszereltséggel mennyibe került volna anno. Ugyanígy 4,6-4,7 millió jött ki. A csavar ott van az egészben, hogy 4,6 millió 10 éve egészen mást ért, mint ma...
0

#4 Felhasználó nem aktív   PAlex 

• PAlex
  • Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 1.514
  • Kedvenc autó:Kettőt lehet találni

Elküldve: 2011. augusztus 24. - 11:23:58

Üzenet megtekintéseIdézés: Norbi50 - Dátum: 2011. augusztus 24. - 08:16:02

Valóban nem sok. Pláne mert kvázi ezek a "kisautók" ma már akkorák, mint pl. az F Astra volt és a G-től sincsenek lemaradva. Csupán azon kell fejben túllépni, hogy nem egy kiskategóriás autóban ül az apuka, hanem méretét tekintve egy alsó közepesben. Ha valaki ezt el tudja fogadni, akkor egy 100 lovas, duplakuplungos váltós és szinte full extrás autóval abszolút meg lesz elégedve.

Valóban 4*5 éve még nem voltak azok az extrák pl. egy Corsába, amiket felsoroltál. Habár a C-be is volt gyári xenon, ülésfűtés, ESP, digit klíma, tempomat... Szóval nagyon jól fel lehetett extrázni azt is, de a motorokban valóban nagy fejlődés indult meg és főképp -illetve szinte csak - a VW-nél. Érdekes, hogy a Renault előbb jött ki a kis turbós 1.2 T-vel, mégsem annyira népszerű, de legalábbis nem hallani róla olyan ódákat, mint a VW esetében.

Mert az 1.2TCE nem olyan nyomatékos (14xNm-t tud szemben a TSI 175-jével), és nem olyan lapos, és széles nyomaték leadás karakterrel rendelkezik, mint az 1.2TSI, illetve iszákosabb.
Valamint nem került bele más kocsiba, pedig Megane-ba is remekül passzolna az 1.6-os helyett.
0

#5 Felhasználó nem aktív   Norbi50 

• Norbi50
  • Tag
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 123

Elküldve: 2011. augusztus 24. - 08:16:02

Üzenet megtekintéseIdézés: bcsillag - Dátum: 2011. augusztus 23. - 20:37:59

Megfogtál, valóban nincs benne tetőablak... :-)

Bár ha visszaemlékszem az sem kellett, szerencsére nem anyagi okból lett mellőzve. BMW 116i volt a rivális. Csak az egyéves lett volna és full fapados.

A magas ár pedig relatív. Legalábbis a tíz évvel, sőt a hat évvel ezelőtti kisautókhoz képest. A Swift II. GS-ünk 3.2 mill. volt 2005-ben. Az akkori maximumnak számító felszereltséggel.

Azért a "régen" a kisautókban nem volt általános a 100 lóerős, nyomatékos, ugyanakkor elég kis fogyasztású turbómotor. Nem volt általános a hétfokozatú (és etalon) DSG váltó. A hat légzsák, de sokban még az oldallégzsák sem. Kanyarfényszóró? Tempomat? ESP? Digit klíma?

Ezek mind mind nagyautós extrák voltak, de ma sem feltétlen általánosak még alsó-középben sem. Ám a Polo tényleg alsó-közepes vezetési élményt nyújt, jelenlegi alsó-közepes minőség mellett. A helykínálat is rendben van.

Szóval elérhetővé tettek (szinte) mindent annak is, aki bizonyos extrák, minőség és komfort miatt nem feltétlen akartak méretet ugrani.

Nem vagyok VW rajongó, sőt, de el kell ismerni, hogy messze veri a kategóriát ez a kis gép, ráadásul ha a család létszáma nem indokolná, vagy lenne egy nagyobb családi gép mellé, akkor magamnak simán elfogadnám "apa autójának".

Ha így nézed a 4 milla nem sok...

0

#6 Felhasználó nem aktív   bcsillag 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 5.802

Elküldve: 2011. augusztus 23. - 20:37:59

Üzenet megtekintéseIdézés: Norbi50 - Dátum: 2011. augusztus 23. - 14:34:29

A bőr faszság is egy ilyen kisautóba, minek ?! Ráadásul én nem is vennék úgy bőrüléses autót, ha nincs hozzá üléshűtés, vagy más nevén szellőztetés, mert nyáron anélkül egy katasztrófa a bőr és ez bizony sok autóhoz nem elérhető extra, pl. az Opelek Corsája és Astrája ilyen, de még a Zafira is, habár ez utóbbi már nagyon kifutó modell.
Napfénytető van benne ?!
Ettől függetlenül a 4.4 jó ár érte azzal a felszereltséggel, amit írtál. Én cukorfehérben és sötét szürkében nézegettem, kéttónusú beltérrel...

Azért csak megéltük azt a kort, hogy egy normális kisautó 4 millóért vihető haza. Ugyanez 4-5 éve még megállt alku után 3 - 3.2 millából...

Megfogtál, valóban nincs benne tetőablak... :-)

Bár ha visszaemlékszem az sem kellett, szerencsére nem anyagi okból lett mellőzve. BMW 116i volt a rivális. Csak az egyéves lett volna és full fapados.

A magas ár pedig relatív. Legalábbis a tíz évvel, sőt a hat évvel ezelőtti kisautókhoz képest. A Swift II. GS-ünk 3.2 mill. volt 2005-ben. Az akkori maximumnak számító felszereltséggel.

Azért a "régen" a kisautókban nem volt általános a 100 lóerős, nyomatékos, ugyanakkor elég kis fogyasztású turbómotor. Nem volt általános a hétfokozatú (és etalon) DSG váltó. A hat légzsák, de sokban még az oldallégzsák sem. Kanyarfényszóró? Tempomat? ESP? Digit klíma?

Ezek mind mind nagyautós extrák voltak, de ma sem feltétlen általánosak még alsó-középben sem. Ám a Polo tényleg alsó-közepes vezetési élményt nyújt, jelenlegi alsó-közepes minőség mellett. A helykínálat is rendben van.

Szóval elérhetővé tettek (szinte) mindent annak is, aki bizonyos extrák, minőség és komfort miatt nem feltétlen akartak méretet ugrani.

Nem vagyok VW rajongó, sőt, de el kell ismerni, hogy messze veri a kategóriát ez a kis gép, ráadásul ha a család létszáma nem indokolná, vagy lenne egy nagyobb családi gép mellé, akkor magamnak simán elfogadnám "apa autójának".

Ha így nézed a 4 milla nem sok...

Szerkesztve bcsillag által: 2011. augusztus 23. - 20:39:10

0

#7 Felhasználó nem aktív   Norbi50 

• Norbi50
  • Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. augusztus 23. - 14:34:29

Listaáron...!!

A bőr faszság is egy ilyen kisautóba, minek ?! Ráadásul én nem is vennék úgy bőrüléses autót, ha nincs hozzá üléshűtés, vagy más nevén szellőztetés, mert nyáron anélkül egy katasztrófa a bőr és ez bizony sok autóhoz nem elérhető extra, pl. az Opelek Corsája és Astrája ilyen, de még a Zafira is, habár ez utóbbi már nagyon kifutó modell.
Napfénytető van benne ?!
Ettől függetlenül a 4.4 jó ár érte azzal a felszereltséggel, amit írtál. Én cukorfehérben és sötét szürkében nézegettem, kéttónusú beltérrel...

Azért csak megéltük azt a kort, hogy egy normális kisautó 4 millóért vihető haza. Ugyanez 4-5 éve még megállt alku után 3 - 3.2 millából...
0

#8 Felhasználó nem aktív   bcsillag 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. augusztus 23. - 10:04:11

Üzenet megtekintéseIdézés: Norbi50 - Dátum: 2011. augusztus 23. - 09:50:26

Na ja, és még azt sem lehet a Polora mondani, hogy ronda, mert szerintem visszafogottan agresszív pl. az eleje és harmonikus. Belül ugyan a középkonzol nekem nem jön be, de a kormány, és a műszerfal szerintem németesen szép.
Inkább férfias autó a Polo, mint nőies, habár a krumplizabáló, izzadóslábú német nőknek ez is megteszi. :) Ott egy valamire való nő Corsával vagy 207-el jár. :-)
De visszatérve a Polóra, az 1.2 TSI DSG-nek csak egy hibája van, az ára.Középső felszereltséggel is valami 4.2 milláról indul...

Listaáron...!!

0

#9 Felhasználó nem aktív   Norbi50 

• Norbi50
  • Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. augusztus 23. - 09:50:26

Üzenet megtekintéseIdézés: bcsillag - Dátum: 2011. augusztus 23. - 08:45:33

Az új Polo 1.2 TSi DSG most a legeslegjobb választás a kategóriában. Szerintem itt ezt többen is megerősíthetik, hiszen a találkozón többen is próbáltuk Vén Halász gépét. A nővéremnek is ilyen van, azt is hajtottam már.

Igazi nagyautós erényei vannak, kis méretben. Sajnos a D Corsa egyszerűen nem olyan jó autó. Lehet ezt most kendőzni így-úgy, de a Polo nem véletlenül lett 2010-ben az Év Autója és Arany Kormánykerék díjas.
Szinte hibátlan.

Na ja, és még azt sem lehet a Polora mondani, hogy ronda, mert szerintem visszafogottan agresszív pl. az eleje és harmonikus. Belül ugyan a középkonzol nekem nem jön be, de a kormány, és a műszerfal szerintem németesen szép.
Inkább férfias autó a Polo, mint nőies, habár a krumplizabáló, izzadóslábú német nőknek ez is megteszi. :) Ott egy valamire való nő Corsával vagy 207-el jár. :-)
De visszatérve a Polóra, az 1.2 TSI DSG-nek csak egy hibája van, az ára.Középső felszereltséggel is valami 4.2 milláról indul...
0

#10 Felhasználó nem aktív   bcsillag 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. augusztus 23. - 08:45:33

Üzenet megtekintéseIdézés: Norbi50 - Dátum: 2011. augusztus 22. - 14:20:32

Van most egy teszt az origon, egy zöld 1.7 CDTI Corsát tesztelnek. Azon kívül, hogy vadállat lehet a motor, nagyon szépre sikerült a faceliftes modell. Nekünk még a "régi" van, fehérben és Sport csomaggal, de nagyon gondolkodunk az új Polon, abból is az 1.2 TSI DSG váltós variánson.
Megmondom őszintén, hogy tetszenek az Opelek és szeretem őket, de a VW-nek jobb motorválasztéka van. Legszívesebben a kettőt összesíteném: Corsa külső és VW motor, illetve váltó... de jó is lenne.

Az új Polo 1.2 TSi DSG most a legeslegjobb választás a kategóriában. Szerintem itt ezt többen is megerősíthetik, hiszen a találkozón többen is próbáltuk Vén Halász gépét. A nővéremnek is ilyen van, azt is hajtottam már.

Igazi nagyautós erényei vannak, kis méretben. Sajnos a D Corsa egyszerűen nem olyan jó autó. Lehet ezt most kendőzni így-úgy, de a Polo nem véletlenül lett 2010-ben az Év Autója és Arany Kormánykerék díjas.
Szinte hibátlan.
0

#11 Felhasználó nem aktív   Norbi50 

• Norbi50
  • Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. augusztus 22. - 14:20:32

Van most egy teszt az origon, egy zöld 1.7 CDTI Corsát tesztelnek. Azon kívül, hogy vadállat lehet a motor, nagyon szépre sikerült a faceliftes modell. Nekünk még a "régi" van, fehérben és Sport csomaggal, de nagyon gondolkodunk az új Polon, abból is az 1.2 TSI DSG váltós variánson.
Megmondom őszintén, hogy tetszenek az Opelek és szeretem őket, de a VW-nek jobb motorválasztéka van. Legszívesebben a kettőt összesíteném: Corsa külső és VW motor, illetve váltó... de jó is lenne.
0

#12 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2010. november 26. - 19:06:08

Nem bírja a szeme.
0

#13 Felhasználó nem aktív   Pappa 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 7.248

Elküldve: 2010. november 26. - 18:46:55

mi a gond a klimával?

0

#14 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2010. november 26. - 16:34:49

Az más, hogy nincs több pénzed és megint más a tökéletes.
A jól karban tartott öreg autó is pénztemetõ.
0

#15 Felhasználó nem aktív   Fics 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 10.596

Elküldve: 2010. november 26. - 16:23:30

elvileg ben normálisan karban tartotta, akkor tökéletes. Futkosásra jó. És ha az embernek nincs pénze, megteszi.
0

#16 Felhasználó nem aktív   Fics 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. november 26. - 16:22:26

igazad van, nyitott koporsó esetén tényleg jól jön
0

#17 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2010. november 26. - 16:14:16

"mi baj lenne az f astrával?"
Ezer féle. El sem bírod képzelni.
0

#18 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2010. november 26. - 16:13:17

"A lufi túl sok dologtól nem véd meg"
Elég ha a tolókocsitól meg a haláltól megvéd.
az influenzától nem kell nekiii
0

#19 Felhasználó nem aktív   Fics 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. november 26. - 15:29:33

mi baj lenne az f astrával? A lufi túl sok dologtól nem véd meg, a klíma pedig hanyagolható, elég sok hátránya van. A klíma kényelmi eszköz, jobb egy tûzforró autóban ülni, mint a redva tömegközlekedésen.
0

#20 Felhasználó nem aktív   v_Tomi11 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 7.389

Elküldve: 2010. november 26. - 00:15:47

Pedig nem az, ez gyárilag ilyen (camping sátras utánfutó vagy mi volt a neve).
0

Topik megosztása:

• 225 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó