Vezess.hu fórum: Seat Leon valto - Vezess.hu fórum

Ugrás a tartalomhoz

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.
  • Belépés

Seat Leon valto

#1 Felhasználó nem aktív   v_Greg  - Témaindító hozzászólás

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 13.948

Elküldve: 2003. június 19. - 18:16:24

Hi !

Mennyire kell nehezen jarni egy seat valtojanak? Azt mondjak olyan VW-esen
nehezkesen? 1-es neha csak dupla kuplung, 2-es olyan mint ha nem venne be, de
megis bent van, 3-as neha nem megy be csak 2.ik probalkozasra(elsore csak
felig megy, meg erovel sem lehet berakni, masodikra bemegy...) Ja 870 km van
benne...

Nektek is ilyen? Vagy csak nekem fura a nissan utan???

Summer
0

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.

Egyéb válaszok erre a témára

#1 Felhasználó nem aktív   gabor. 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 779

Elküldve: 2006. március 29. - 12:24:50

Ez valószínû gázos! Csak madárnak néztek a szervízbe. Én utolájra a 120as skodát nem tudtam 1esbe tenni. Apám VW passatjának váltója szerintem csodáltasan jó, pontos, rövid kar, szuper.
Opelemen, ami új - és általában az opelváltók nem híresek - de tökéletesen müködik a váltó.
0

#2 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 0

Elküldve: 2006. március 29. - 11:36:52

Pikk-pakk.
0

#3 Felhasználó nem aktív   v_Tomi11 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 7.389

Elküldve: 2005. december 14. - 22:07:15

Te Berka, a 2,5 év alatt, ami Summer kérdése óta eltelt, szerintem már 100-szor elpasszolta az autót...
0

#4 Felhasználó nem aktív   v_BERKA 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 4.932

Elküldve: 2005. december 14. - 21:45:01

Nekünk a Borával volt ien gondunk. Democar volt, 3k kmesen vettük. Nagyjából 3-4 ezer km után már megoldódott ez a váltó-dolog, szal ne aggódj!
0

#5 Felhasználó nem aktív   goldis 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 1

Elküldve: 2005. december 14. - 20:41:27

hi. nekem no problem. 1,9 pdtdi sport r. egy cuccot keresek, ami a szalonban horror, váltó keretet, zsákkal. help

0

#6 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. július 07. - 08:27:46

A Sport R ára szerintem pont jó. De ez a Cupra már egy kicsit húzós. Gondolj bele, 9.99 millióéert Subaru Imp. WRX-et kapsz !!!!!

Egyébként a Leonnal semmi gáz, legalábbis az enyémmel nincs gond. Pont most lesz 1 éves. 1.6 16V 'SPIRIT'. Az autó egész jól megy, a fogyasztása 7-8.5 között mozog. Kívül, belül igényesen van összerakva, de a váltója kezdetben tényleg nehezen volt kapcsolható, de már semmi gond vele. Nagyon kényelmesek a sportülései, megfelelõen szól a rádió. Az indexen van Leonos fórum, ott többen írtak nem is kevés problémáról, de nekem semmi nem volt még a géppel. Illetve 1, a duda tönkre ment, de ugye a garancia. Én nagyon szeretem.

Zsolt
0

#7 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. július 04. - 08:50:58

Szerintem nem rossz auto a Leon, sot!!! Igaz, nekem csak egy 1.4 16V van, de meg vagyok elegedve nagyon. Az elejen egy kicsit nehezen jat a valto de most mar semmi baja es siman jar.
Egy biztos, nem tucatauto, mint az Opel Astra!!!!
Nekem bajon es alig varom, hogy jojjon az uj!!
0

#8 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. július 03. - 18:15:48

Helló SzZsoci!
Tulajdonképpen igaza/igazad van, hiszen kevés olyan õrült van aki Leon Cupra R-t vesz potom 9230000.- - ért, vagy esetleg Sport R-t 5938000.- - ért, meg még van egypár cupra leon ár, a lényeg, hogy pont azért érdekelne milyen. Esteleg van e gond vele, vagy nincs. Az elõzõ hozzászólások eléggé lehúzták a leon-t, lehet, hogy a cupra komolyabb. Fene tudja!!! Elbizonytalanodtam a leonnal kapcsolatban.
0

#9 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. július 03. - 09:28:14

"Ha valakinek az olvasók között már van esetleg Sport R, vagy Cupra R leonja, a tapasztalatokat megirhatná! "

Gondolom nem sok ember vesz Leon Cupra R-t majd 10 millióért.
0

#10 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. július 02. - 19:30:49

Hat koszi a hozzaszolasokat....
Most nyomtam bele meg 1500 kmert.... Mar meglepoen jonak tunik a valto... Egyebkent tenyleg szegyen hogy egy ilyen arkategorias autoval gondok vannak... Nesze neked Vw image... Ha nem lettem volna kenyszerhelyzetben en sem vettem volna meg... En maximalisan Nissan parti vagyok.... Csak anyagilag beszivtem egy kicsit igy el kellett adnom a fel eves primerat...... :-((((
Ja most pl megevett 0.5 l olajat a horvatorszagi kirandulasom alatt.... Szerviz: o termeszetes az elso 5000km-en... Tegyen beles Shell 10W40-et..... Bazzeee eddig egyik kocsim sem evett olajat.... Meg a 14 eves lancia prismam sem....
:-(((

Summer
0

#11 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. június 26. - 19:26:08

Hát igen, a kuplunghasználat ugye mindenkinek a saját stílusa! Nem tagadom sportosan vezetek. A kinyomócsapágy csere egyébként szériahiba miatt következett be az autón, ezt a szervízben mondták. Állítólag majdnem minden kétajtós Sport Seat 1.6-nál elõfordult. Amugy éppen egy Leon-t akarok én is venni remélem nekem sem lesz gond vele. Ha valakinek az olvasók között már van esetleg Sport R, vagy Cupra R leonja, a tapasztalatokat megirhatná! Plussz még írtam, hogy a szervónál is valami tömítés szétment, azóta kiderült, hogy az egész szervócsövet cserélni kell potom 40.000.- !!!
Na halihó!!!
0

#12 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. június 26. - 10:02:36

Azert ez egy kicsit durva, hogy ilyen hibakkal kuszkodik a kocsid es te meg elegedett vagy. 20.000-nel kinyomocsapagy csere???
Ebben benne kell, hogy legyen a sofor kuplung hasznalati "tudasa" is.
Nem hiszem el, hogy egy uj kocsinal "csak" ugy elszall a cucc.
De ezeket olvasva egyre jobban aggodom, hogy rosszul valasztottam, bar meg semmi jelet nem adta a kis Leonom, hogy valami rendellenes lenne benne.
Majd meglatjuk. Mindenesetre en szeretem.
0

#13 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. június 25. - 17:29:15

Halihó! Ellentétben veletek szerencsére nekem csak pozitív élményeim voltak a seat márkakereskedésekben!!! Hangsúlyozom Nekem! Azt is hozzá kell tenni, hogy nem fõvárosiban voltam, mind nyugatdunántúli. Cordobám van, 20.000km után csarélni kellett garanciában persze a kinyomócsapágyat, 50.000km-nél a szervónál valami tömítés eltört, kifolyt az összes cucc a szervóból, olyan hangja volt mint a vonatnak amikor kormányoztam. Most 55.000km van benne már cserélnem kell a fékpofákat, meg a fektárcsákat kb:50.000.- lesz azt mondták, de legalább szolnak elõre. Egy szó mint 100 biztos vannak negatívumok, de azért észrevehetõ ám az odafigyelés is a szalonokban. Remélem nem csak én vagyok mázlista hogy kifogom!
Üdv.kzs111
0

#14 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 0

Elküldve: 2003. június 24. - 07:54:20

Hello Summer! Volt 4 SEAT-om, most Fabiaja van a nejemnek és dolgoztam a PoHu-nál. 13 évig voltam az autós szakmában, elég jól ismerem, hogy ilyenkor mi van... Amit a kocsid csinál az nem normális. Ne hagyd magad egy szerelõ által befolyásolni. Hisztizzél, cirkuszoljál, vidd el másik szervizbe. Csinálják meg, az a dolguk. És egészen nyugodtan fujjoljál a SEAT vevõszolgálaton, csoda történhet.
Üdv: Holiday
0

#15 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. június 23. - 16:40:28

Hello Summer!

Nekem korábban Cordobám volt és bár a váltójával nem volt gond azért olykor-olykor megfordultam a PoHu szervízben mert akadtak kisebb hibák. Abszolút csak megerõsíteni tudom amit tapasztaltál, sajnos! A Porsche Hungáriánál csak addig vagy KEDVES ügyfél míg ki kell énekelni a zsebedbõl 3-4, esetleg mégtöbb millát. Ha valami gond van a géppel és be mersz menni a szervízbe, úgy beszélnek az emberrel mintha az orrukból fújtak volna ki!! Nagyon felháborító! Annál is inkább mert õk élnek belõlünk, ha történetesen a VW-k soha nem hibásodnának meg be is csukhatnák a boltot... A szalon már szép, csillog-villog úgy mint nyugaton, de a szervíz még sokat tanulhat nyugati társaitól, legfõképpen tiszteletet, mert ha így bánnak az emberrel legközelebb nem náluk javíttatja a kocsit. Arról már nem is beszélve, hogy ha idõvel cserére kerül sor, az új gépet sem náluk veszi meg. Nyugaton úgy tartják, ha valaki betér a szalonba NÉZELÕDNI avval is kedvesen kell bánni, mert nézelõdõbõl lesz a vásárló és az elégedett vásárló visszajár ha gondja van és ha akkor is csupa jót tapasztal akkor kocsi csere esetén már nem is gondol más kereskedõre! Mert ott már hagyománya van pl. a márkahûségnek is, de ez már egy másik tészta...
Hogy a témához is hozzászóljak:én is durvának tartom, hogy négy millás autónak ennyire szarul mûködjön a váltója, még akkor is ha ez a szerelõknek nem tetszik. Igaz hogy olyan puha soha nem lesz mint a Japán kocsiké, de ennyire durva se lehet(ne). A Cordoba váltója sem volt ilyen, most Fabia-m van, igaz "csak" három millás, de ebben is könnyen és pontosan kezelhetõ.
Azért sok vidám és balesetmentes kilómétert kívánok Neked a Leon-nal!
Üdv:Boy
0

#16 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. június 23. - 11:26:54

Hello Summer, nekem is egy 1.4 16V-s Leonom van. Ugyanezzel a problemaval kuzdottem, de azert nem ennyire durvan ahogy leirod.
Azt tudom javasoni, hogy menj legalabb 30 kilcsit ugy a varosban, hogy sokat kapcsolgatsz. Nekem bejott, azota kiraly!!!
De sajnos meg kell mondanom, hogy a volt 22 eves Nissanomnak jobb volt a valtoja.
0

#17 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. június 22. - 17:33:20

Hat voltam szervizben.... Lehurrogtak, gyakorlatilag lehulyeztek, ennek ellere sokkal jobb lett, de nem tokeletes... Valoszinuleg csinaltak vele valamit... Azt mondtak, az osszes VW 1.6 motorral szerelt valto ilyen.... :-((
Egyebkent a majdnem 4 millaert durva, hogy ilyen.... Meg visszasirom a Primerat.... Annak olyan finom volt....

Summer
0

#18 Felhasználó nem aktív   v_Greg 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. június 20. - 08:39:33

Úgy gondolom, hogy ez teljesen rendellenes dolog. Garanciában csináltasd meg. Az hülyeség, hogy x ezer kilómétert kell autózni egy kocsival, hogy jól mûködjön. Ha már kiadtál érte több mint 3 millió forintot, akkor olyan autót adjanak amit rendeltetésszerûen lehet használni. A VW konszern autóinak /Seat, VW, Audi, Skoda/ szinte ugyanaz a váltója. Nekem Fabiám van. Azon semmi ilyen jellegû probléma nincs. Úgy mûködik mint a vaj. Ezért gondolom, hogy ez nem normális dolog. Lehet, hogy csak egy kicsit kell állítani a váltókaron, vagy rudazaton, vagy kulisszán, vagy a franctudjamin és már normális lesz a szerkezet. Nem gondolom, hogy belül a váltó szinkrongyûrûinél vagy a fogaskerekeinél lenne gond. SZERVÍZ. GARANCIA!!!! Ne légy szívbajos, és nem kell megenni a szerelõk ilyen jellegû dumáját, hogy majd bekopik, meg ilyesmi. Ennek flottul mûködni kell az elsõ pectõl kezdve.
0

#19 Felhasználó nem aktív   LEONardo 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 1

Elküldve: 2003. június 20. - 08:09:33

Hi!

Kb. 7000 km után nem lesz vele semmi bajod. Nekem is ilyen volt. 1,2,3 dettó, a hátramenet néha csak haramadikra sikerült. Most 7600km van benne és megszûntek a gondok. Be kell kopnia.
0

Topik megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó