Skoda 120 GLS
- Témaindító hozzászólás
Elküldve: 2002. március 26. - 17:10:40
Az enyém speciál nagyon király most.Fõleg a V-POWER RACING-gal nagyon harap.
Na csá!
Egyéb válaszok erre a témára
Elküldve: 2011. október 18. - 20:01:02
Idézés: v_Greg - Dátum: 2002. március 26. - 17:10:40
Az enyém speciál nagyon király most.Fõleg a V-POWER RACING-gal nagyon harap.
Na csá!
Elküldve: 2010. február 03. - 19:59:02
Ha még majd próbálod figyeld csak meg.
Elküldve: 2010. február 02. - 22:12:42
jól esett menni vele, de igaz a trabielvonási tüneteim erõsek így pótlószernek pillanatokig jó volt
Elküldve: 2010. február 02. - 22:06:56
De errõl hallgattak.
(Zsigulinál 50kilo a hátra és mentünk ahol a Skoda. Mégis a Zsiga "béná"-nak volt elkönyvelve havon)
Elküldve: 2010. február 02. - 21:54:07
Az ülés abszolút tartás nélküli, a gyújtáselosztóra ráfolyik az esõvíz és a hátsó ajtó ablakát nem lehet letekerni. Ja, meg hintázik az eleje, ha nincs benne plusz súly.
A Trabinál, Zsigulinál megértem a nosztalgiát, de ennél a Skodánál sosem fogott el ilyen...
Elküldve: 2010. február 01. - 23:06:39
Elküldve: 2010. január 31. - 23:02:01
ma volt szerencsém 50ezer km-t futott példányt terelgetni.
tetszett benne, hogy puhán járt a váltó (igaz szarul megvezetve)
kuplungnak könnyen megtalálható a fogáspontja, kormány könnyen mozgott.
nem tetszett, hogy nem igazán harap alacsony fordulaton. Kicsit forgatva javul a helyzet.
Nosztalgia kocsinak vállalható.
Hátsó hajtásnak hála (és a porsche-s motorhelyzetnek) nyári gumival elsõre sikerült egy letaposott havas meredek udvarból kijárni. (az astrammal többször vissza kellett tolatnom mire megfelelõ lendületet vettem kapun kijárva szembe árok és túl nagy lendülettel való megérkezés egészségtelen)
Elküldve: 2007. május 04. - 11:32:59
És mindjárt megdupláztad az értékét is... :)
Elküldve: 2007. május 04. - 08:50:30
Mit lehet majd csinálni a 120-assal, hogy a MOL megszünteti a 98-as benzint?
Elküldve: 2006. május 14. - 23:05:46
Van egy 20 éves 120-L-s Skodám, amit egyébként mindennap használok. Mûszaki, zöldkártya Július közepéig jó. Rengeteg gyári új alkatrész van hozzá. Csak néhány a kínálatból: generátor, kpl lámpatestek, kpl kuplung szerkezet, lengéscsillapítók stb.
Motorikusan "pörcre" indul, de azért a kora miatt némi felújításra szorul. A mûszaki lejártával sajnálom a bontóba leadni, mert nincs energiám (és pénzem) a felújításra.
Amennyiben valakinek éppen ilyen Skoda kell, eszmei értéken eladó. A rengeteg tartalék alkatrész megeggyezéses áron vele jár.
Elküldve: 2004. február 02. - 14:47:28
A skodrinál vigyusz vele, hogy legyen benne olaj mindig!
(nem tudom mikorit veszel azt ha mögírod adok még tippet)
A zsírzást pedig nagyon egyszerüen meg tudod nézni, hogy hol van!
A vízpumpát kell zsírozni, de rendszeresen ám! Mert nyáron ha beáll akkor véged!
Néha amúgy is... de ha rendesen le van légtelenítve és a termosztát is jó benne akkor semmi baja!
(van téli és nyári termosztát) inkább nyárival járj télen is.. ha nem akarod cserélni, egy kicsit lasabban melegszik de egy takaró elõre a hütõre és már jó is!
Viszont ha nyáron jársz téli termosztáttal, akkor mikor bemelegszik a motor és kapcsolna a termosztát hogy állj a melegnek, akkor már késõ, mert túlhevül (fizikai jelenség ugye) akkor már csinálhatsz bármit!
na ha nemtudod, hogy hol a vízpumpa leírom neked, de a tulaj sztem tudja!
kövesd végig az ékszíjat (kinyitod amotorházat, és mindjárt az az elsõ alkatrész a hátfaltól)
és ott van felül egy kis valami.. (jobban nem tudom elmondani) na ott az a vízpumpa... a termosztát egy kicsit máshol van. (elég gáz helyen)
annak van a tetején egy zsírzó!
ja egyébként bontóban 2000 körül van egy vízpumpa, de van hozzá javítókészlet, mert ugye az új , már csak német van, vagy szlovákiából hozatsz egyet! de 8000 alatt nem nagyon van!
üdv dm
Elküldve: 2004. február 02. - 13:06:39
Már kipróbáltam , és mit ne mondjak elég jól lehet irányitani ,szinte játék volt vezetni.
De egy cemeneszsákot azért rakni kell az orrábe ,hogy tényleg stabil legyen.
A motornál van valami zsirzo ,amit fojton után kell tölteni és ellenörizgetni,
mert az egyik kolega szerint erre érzékeny!
Most a verdán Pirelli gumik vannak ami állitolag többet ér ,mint az egész kocsi.
Az auto elég megkimélt állapotban van ,se folt sem karcolás nincs rajta.
Már alig várom ,hogy ujra vezethessem.
Irjatok valami okosat v. érdakesseget esetleg v.-mi sztorit!
Wiedersen! condee
Elküldve: 2002. december 20. - 09:16:38
Sima 120L-lel utaztam 140-et egy Keszthely oda-vissza pályaszakaszain, se többet, se kevesebbet nem ment, de azt hegyen-völgyön át! Teljesen kellemes meglepetés volt...
Üdv:wartifan
Elküldve: 2002. december 19. - 00:05:18
Igaz nekem 105s kaszniban 136 motor
tette ugyan ezt.
99 shell+ autópálya és ez nem volt a vége.
Oroszbenzinnel 140km/h a csúcs ugyanazon autónál.