Skoda Fabia II.
- Témaindító hozzászólás
Elküldve: 2006. április 18. - 08:47:13
A lelkes Fábia I. rajongók, biztos sok követ megmozgatnak azért, hogy kellõ képi és írásos anyagot, információt gyûjtsenek az új jövevényrõl. Hát osszuk meg egymással mindent, amit errõl az új autóról tudni lehet. Hasonlítgassuk, boncolgassuk, elemezzük.
Rajta!
Egyéb válaszok erre a témára
Elküldve: 2012. április 21. - 09:52:10
A családban van egy 4 éves 1,2-es Skoda Fabia, és már fél éve nem tudják megjavítani, a márkaszerviz sem törődött vele. Időnkét kigyullad a kipufogórendszer kontroll lámpája, és abban a pillanatban leáll az egyik henger. Mivel ez 3 hengeres konstrukció, így alig lesz ereje, max.50 km/h-ra csökken a végsebessége, az emelkedőkre alig mászik fel.
Mi lehet ennek az oka, tud valaki valamilyen ötletet a hiba orvoslására?
Köszi előre is: István
Elküldve: 2010. december 02. - 19:29:21
Mint tudjuk nagyon bírom a konszern összes márkáját. Kiváltképp a VW-t.
De azt nem tudom megérteni, hogy még ehhez a Fabia is rendelhetõ az igényesebb pontmátrix kijelzõ, amihez analóg vízhõfokmérõ és benzinóra tartozik. A VW-nél meg nem rendelhetõ még pénzért se nem. Meg kell vennem a GTI óráját majdnem 300 EUR-ért és találni egy szakit, aki elrendezi az indításgátlót, hozzátanítja a két kulcsot és kalibrálja a szerkezetet... Eleve az adatok ott vannak a canbuszban. És Brazíliában a Fox-hoz elérhetõ. Akkor a hülye európainak, aki még fizetne is érte mé' nem? Danke Volkswagen :)
Elküldve: 2008. április 28. - 08:39:42
végezhetnél egy közvélemény kutatást a környezetedbeli autósok között:
Ha azt hallják, hogy egy autó lazán 2-3 mp-el jobb gyorsulásra képes a gyári adatánál (mivel az Octival tartja a lépést), miközben az általában igen optimistán megadott gyári átlagnál 1,5 literrel kevesebbet eszik 100 km-enként, mennyire lesznek szkeptikusak a hallottak alapján.
Elküldve: 2008. április 28. - 08:25:30
Most sikerült még egy lapáttal rátenned: az 5 lityis fogyasztás mellett lazán tartod a tempót a 40 lóerõvel erõsebb Octival, ez tényleg szép.
Tudom természetesen, hogy két azonosnak látszó autó nem mindig azonos, tapasztaltam a 25 év és 900 ezer km alatt. De azért vannak határok, maradjunk a realitás talaján, mivel léteznek gyári és egyéb tapasztalati adatok is.
Ezek alapján csodálkoztam a leírtakon, nevezz szkeptikusnak, ha gondolod, úgy érzem, megvan az okom rá. Örülök, hogy kifogtál egy jól mûködõ autót, biztosan úgy van, ahogy írod, hogy Neked megfelel, viszonylag kényelmes, halk....akár megbízható is, ilyen véleményekkel nem szoktam vitatkozni. A közel 5 év alatt írt kb. 15 ezer fórumbeli hozzászólásomból nem a szkepticizmus vették le a többiek, mint legfõbb jellemzõt, abban biztos vagyok.
Elküldve: 2008. április 28. - 06:32:39
Szóval, ne sértõdj meg, de ez egy fórum, ahol más is leírja a véleményét.
:-)
Elküldve: 2008. április 28. - 05:28:49
Nos azért írtam amit írtam, mert én sem hittem amikor elõször tapasztaltam. Amúgy szerencsére nem azon múlik az adat, hogy néhány kétkedõ ércelõdik-e rajta ;-) Szerencsére. Após 1.8-as Octaviájával lazán tartom a tempót, viszont az elõzõ autót, egyforma Feliciát együtt vettük, egymás után vettük át egy napon, és az övé ment mint az álom, pörgött, nem fogyasztott (4,8-5,2), az enyém meg épp az ellenkezõje(7,5-8,6) volt. Tehát kételkedõ Urak úgy gondolom, nem kis különbség van két, látszólag egyforma autó közt. Nyilván nem Ferrari, de úgy gondolom nem is az az etalon ebben a kategóriában. Ami a lényeg, nekem megfelel, kényelmes, halk, és 5-5,5 liter körül iszogat. Ha nem haragszotok, örülök neki, hogy végre egy jól összerakott darabhoz jutottam. Nem mellékesen úgy érzem, a szkeptikus-fórumba írtam be tévedésbõl. Azt hittem a Fabia II-be teszem. :-(
Elküldve: 2008. április 26. - 09:49:40
Viszont ott volt mellette a fogyasztási adat is, azzal együtt viszont már hihetetlen számomra. Apám Poloja ugyanennek a motornak a 75 lovas változatával 6-6.5 liter körül eszik, úgy, hogy max. ketten utaznak benne, és 80-90 km/h a jellemzõ sebesség országúton. Nyáron béreltem ugyanilyen Polot néhány napra, nálam közel 10 litert evett, igaz, 5 személlyel, klímával, és más stílusban vezetve.
Elküldve: 2008. április 26. - 09:30:36
Egy girhes szamár is állat...:-)
megjegyzem, nem kétlem, hogy jól megy, de az olvasott jelzõ, mint tudjuk, nem ezt a teljesítmény élményt hivatott dícsérni.
Elküldve: 2008. április 26. - 09:27:37
Érdekes autó, ha tényleg létezik ilyen, biztosan sokakat érdekel :)
Elküldve: 2008. április 26. - 05:31:19
Én Feliciáról váltottam az új Fabiára. Örülök hogy átszabták az elejét, az I-esnek a lapos orra meg a Feliciáénél kisebb csomagtartója végett nem vettem azt annak idején. Nekem 1.4-es benzines van, 205-ös Continental cipõkkel, és szeretném a kételyeket eloszlatni. Úgy megy mint az állat. Az ESP-nek meg a kipörgésgátlónak van dolga bõven. Elég nehéz a lábam, nem bírom az ok nélküli tökölést. Érdekes módon vegyes használat mellett 40liter benzinnel elketyegek majdnem 800km-t. Én sem akartam elhinni. Az elsõ 10ezer km alatt nem akart pörögni a motor. A szervízben azt mondták, gyári szabályozás van benne, hogy amíg bejáratós, ne hajtsa szét az ember. Miután túl lettem a 10ezren, azóta dolgozik a sok hárombetûs motyó, pedig nem egy Ferrari. Állati kellemes vezetni, a váltó egy álom, dinamikus a gyorsulás, csöndes, kényelmes. Csak ajánlani tudom. Az 1.2-es motoros szerintem a Hortobágyon kiválóan használható, de nem hiszem hogy a hegyvidék az õ kedvence lenne. Pláne megpakolva, 4személlyel. Szét kellene pörgetni ahhoz, hogy menjen, az meg ugye az élettartamot csökkenti... Ha kombiról beszélünk, akkor még az 1.4 is necces. Hacsak nem dízelben. :-))
Elküldve: 2008. február 18. - 13:08:06
Amúgy az 1.4-es minimális felárát érdemes kifizetni, mert ha jól tudom 100-150e Ft.
Elküldve: 2008. február 18. - 12:21:03
Elküldve: 2008. február 18. - 11:25:17
Most cserélem le 2005-ös Fabia 1.2 64LE gépkocsimat.
Sajnos most kezd kicsi lenni (család).
Fabia-t szeretnék továbbra is, de szalonba az uj kombit ajánják persze.
Annak ellenére, hogy nem tetszik kivûlrõl szerintem belül nagyon szép és az alap felszeretség sem olyan rossz.
70LE 1.2-t vennék a kombiba.
Csak az elejével barátkozom meg nehezen.
Bár még gondolkodtam elõzõ fabia kombin használtba, de sokkal egyszerûbb ha beadom a most 3éves (egyébként 27 000km) kocsit új kombira.
Sõt olvastam, hogy az új kombi nagyobb is.
Remélem néhány hét alatt majd megbarátkozok az elejével is.
Elküldve: 2007. július 26. - 13:11:44
Van itt olyan akinek új Fábiája van.Érdekelne a véleménmye.Engem különösen az 1.4 motorral szerelt változat érdekel,de kiváncsi vagyok mások tapasztalataira is.
Elõre is köszönöm.Kellemes napot.
Elküldve: 2007. június 17. - 10:14:04
Egyébként azért nem igazán értem a gondod, mert a bal- és jobboldali tükör képe sosem egyforma (talány Zsigulin-Dacián az volt...), a balos szinte mindig aszimmetrikus, "tört" képû, hogy minél jobban láss.
Ha a még jobb légellenállásra hajtasz, akkor kamerákat kell feltenned, szinte észrevehetetlenül bele tudnak simulni a kasztniba... :)
Elküldve: 2007. június 16. - 10:36:53
Elküldve: 2007. június 12. - 21:25:52
"Minõség terén persze egyértelmûen a VW konszern viszi el a pálmát."
Na, ebben azért nem vagyok biztos.
Nem vagyok suzuki fan, mielõtt megpecsételnél, csak van vmennyi rálátásom a témára.