Smart tulajok ide!
- Témaindító hozzászólás
Elküldve: 2005. augusztus 29. - 13:38:26
Egyéb válaszok erre a témára
Elküldve: 2007. január 13. - 03:35:58
Elküldve: 2007. január 13. - 03:33:43
Kinti autó km-órája általában felezett, tehát érdemes kettõvel felszorozni. Szervízkönyv se garancia. Gumit olcsón is lehet rá venni, régen volt horror ár, mert szinte csak conti gumit lehetett kapni, manapság már noname gumitól kezdve széles a skála.
Kereskedõtõl és bárkitõl csak hozzáértõ emberke segítségével szabad használt smartot venni. Autószerelõ nem nevezhetõ hozzáértõnek, ha még életében nem szerelt smartot, mert semmi nem olyan mint az átlag autón. Festékmérõ ide-oda, itt nem sokat számít. Egy bodypanelcserével sok mindent el lehet kendõzni.
Jó éjt mindenkinek! Ennyire futotta az erõm az újraírásra, bocsi a pure fogalmazásért. :) Ja, és a pulse általában színes kárpitozású....
Elküldve: 2007. január 04. - 07:32:46
Elküldve: 2007. január 02. - 17:46:41
:-)))
Elküldve: 2007. január 02. - 16:19:57
Smart-témában szerintem szerencsésebb választás a "sima" SMART-topic; ott lényegesen több eszmecsere történt már (visszaolvasás céljából).
Üdv.
Elküldve: 2007. január 02. - 10:49:43
Újként jelentkeztem be, úgyhogy minden infóra vevõ vagyok! Írjatok! Köszi!
Elküldve: 2006. november 05. - 19:34:41
Elég nagy bajba vagyok.... ma reggel beindítottam a kicsikét (kis fekete brabus smart for2) es már 10km/h-nál bal elõlrõl a keréktõl iszonyat zakatoló ütések jönnek....meg fémes csiszoló hang is..... féltegelyes egyik pillanatrol a másikra lehet? vagy fékbetétkopástól nem lehet????
Valaki tud segíteni mi lehet a baj???
akoska23@vipmail.hu ide is irhat hatud valaki valami okosat!
Elküldve: 2006. november 04. - 09:15:31
Lassan elgondolkodok azon, hogy Árpi Gabe e?:))).
Elküldve: 2006. november 03. - 20:41:16
Elküldve: 2006. november 03. - 20:29:20
Elküldve: 2006. november 03. - 20:02:43
Lívia új itt, mondott egy szerencsétlen mondatot ("nem töröm össze"), és Ti ezen csámcsogtok. A lényeg nem ezen van (azaz hogy összetöri-e vagy sem), hanem hogy hogyan segítsünk neki.
Benaflek nagy igazaságot mondott, amikor a drága fenttarthatóságról beszélt: azért mert kicsi és relatív nem fogyaszt sokat, attól egyáltalán nem ez a legköltségbarátabb autó.
A Smart egy speciális "valami", ezért a legegyszerûbb dolgok sem úgy vannak rajta (mûködés, javítás), mint egy "normál" autó esetén. Apró cseprõ dolgok esetén is lehetséges, hogy egy "mezei" szerelõ azt sem tudja, hogy hogyan induljon el vele. Végsõ esetre ott van a márkaszervíz, de az egyszerûen HORROR árban. Kismerci felhasználót kellene megkérdezni, de biztos vagyok benne, hogy egy mezei olajcserét nem csinálnak meg 60eFt-ból a Kárpát utcában annak ellenére, hogy 2.7l olaj megy bele szemben a "normál" autó 5 literével. Spec. célszerszámok kellenek, ésatöbbi!
Amire figyelj: dízelt szeretnél, aminél nagy rizikó, hogy nagyon sokat futott (kintrõl behozott). Az ilyen autót olcsón tudja megvenni kint a nepper, így itthon haszonnal (és óravisszatekeréssel) tudja eladni, azaz átverni a jószándékú polgárt. Mindenképp vigyél magaddal hozzáértõ embert, és nézzétek át rendesen az autót. A Smart nagy része mûanyag kívülrõl, ezért ott sok mindent nem lehet megállapítani; marad a tridion váz alapos átvizsgálása. Fontos, hogy a legkevésbé se füstöljön, mert ezen autók egyik rákfenéje a turbó elhalálozása. Ennek cseréje ultradrága, tehát a legkisebb füst (kékes) esetén érdemes odébbálni.
Amúgy azt hallottam, hogy a benzines Smart motor 60e, a dízel 200e KM-ig van megalkotva, ezek után csereszabatos. Ha megnézed a mobile.de -t, sok 60eKM körüli autót találsz.
Tehát összefogalalva: legyél körültekintõ, mert egy rossz választással nagyon drága és pénznyelõ történetbe kerülhetsz bele. Szánj rá idõt és energiát; meg fogja érni.
Sok sikert, üdv.
Elküldve: 2006. november 03. - 17:35:45
Gondolom a smartos ismerõseid errõl is meséltek.
Remélem találsz olyan diesel smartot 3-4éveset, ami nem külföldrõl becibált, visszatekert és vagy törött autó. Lényeg: ne siesd el a dolgot.
Üdv
Elküldve: 2006. november 03. - 17:30:09
2. Ez egy jó pont.
3. A Smart szervizköltsége ennek többszöröse. Egy új nyári készletet nem úszol meg 60 ezerbõl, a télirõl már beszélni sem érdemes. Gondold át még ezt egy kicsit. Nem lebeszélni akarlak, de ezt fenntartani meg egy kispolákot fenntartani az nagy kettõ.
Elküldve: 2006. november 03. - 17:17:47
10 éve, akkor 14 éves jogsival, napi gyakorlattal a hátam mögött estem akkorát autóval, mint az ólajtó. Naná, hogy én voltam a hibás. Totálkár. Még szerencse, hogy céges autó volt, meg hogy jó autó volt. Ott hibáztam el, hogy azt hittem, hogy az akkori kb. 200.000 km-rel a hátam mögött már tudok vezetni. Hiba volt.
Elküldve: 2006. november 03. - 17:09:53
2. de ha mégis, van lakatos a családban, és smartos is a társaságban egy-kettõ.
3. Eddig többnyire mások kocsijával közlekedtem, mostanában nyúzok egy kispolákot, amivel alkatrész vásárlásban lassan ott tartok (a folytonos apró cserék miatt) mint egy új autó egyszeri szervízköltsége.. És miután közölték hogy a téligumi garnitúra rá minimum 30000 forint, úgy gondolom hogy EZ az az autó amire nem költenék ennyi pénzt.