Auris
- Témaindító hozzászólás
Elküldve: 2007. május 15. - 22:17:44
Ha a Kia Ceed kapott egy - egy ideig igen népszerû - topikot, akkor az új Auris feltétlenül megérdemli.
Ma élõben is megnéztem néhányat, kicsit kipróbáltam egyet, természetesen a csúcsmodellel kezdtem a 177 Le-õs 2.2L D-4D Prémium Active típussal.
Ez kedvemre valóan jól felszerelt, 17"-es gumik, 8.1-es gyorsulás, de a sok adattal és felszereltséggel nem töltöm az idõt, hanem a számomra nagy meglepetéssel.
A motor és hangja. Pontosabban nincs hangja, illetve alig van. Amikor a Start gombot megnyomtan nem vettem észre hogy jár a motor, gázadásra úgy felpörgött, mint egy igazán pörgõs benzines. Próbaútra nem mentem (majd legközelebb), de elõször a 126 Le-õs dízellel kezdem (lehet, hogy az is elfogadható lesz) és utána a 177 Le-õs.
Ami elsõnek nem tetszett, az elõre való kilátás. Legmagasabb üléshelyzetben sem éreztem igazán jól magamat, lehet, hogy szokni kell.
Utána hazamentem az Aud A 6-ossal, az egy kényelmes széles, batár, de az Auris motorja sokkal csendesebb és jóval pörgõsebb volt. Pl. az A6-al (2.5 TDI 155 Le) nem lehet kilõni késõbb nagyon megy), ez kicsit hiba, néha kifejezetten balesetveszélyes.
Nem rossz kocsi az Auris, sok motor és feszereltség variációval. 3.725.000 Ft az induló át és 7 millió felett fejezõdik be. Lehet, hogy eddigi kedvencemnek a Golf-nak komoly vetélytársa lesz, árban biztosan
Egyéb válaszok erre a témára
Elküldve: 2008. május 28. - 20:59:49
Elküldve: 2008. május 28. - 18:07:12
Ha van valakinek 2.2 D-Cat verzió, kérem dobjon egy e-mailt a bugris@citromail.hu címre. Lenne egy pár kérdésem. Köszi
Elküldve: 2007. május 17. - 20:52:32
A fullos D-CAT Aurist már én is kipróbáltam. Valóban jól megy, a váltója is kellemes, és nincsen zavaró dízelhang. És külön dícséret, hogy padlógáznál nem ereget magából koromfelhõt, mint 1-2 német és francia konkurens.
Drága játékszer, és számomra nem egyeztethetõ össze egy dízel motor a csúcsmodell szerepével, hiányzik egy jó kis turbós, netán kompresszoros TS verzió...
Elküldve: 2007. május 17. - 16:16:47
Elküldve: 2007. május 17. - 15:54:48
Elküldve: 2007. május 16. - 22:21:29
Hasonló a történetem, csak éppen mai, mert ma volt 45 ezres szervízen az Avensis.
Az új Corollát néhány hete már vezettem, az 1.6-os benzinessel, ma az Aurisra került sor, a 2.2 D-Cat Premium Active volt az alany, fekete színben.
Külalakról mindenkinek más a véleménye, tény, hogy láttam már izgalmasabb autót, ezt inkább "kedves arcúnak" mondanám, és ez folytatódik az egész autón.
Beltér nekem a Corollában jobban tetszit, az említett középkonzol elem érdekes, de elég öncélú, alatta van egy kis tárolóhely, de ugyebár a kéz meg csak kitekerve fér oda.
A 177 lovas motor nagyon szépen viszi a kasztnit, erõs gázadáskor kicsit felhangosodik, folyamatos haladásnál viszont nagyobb sebességnél is igen csendes. Váltó kifejezetten jó, 6 fokozatú, határozottan bekattanó fokozatok, kis erõvel dugdosható. A fék nyomáspontja kissé fura, de megszokható, a fékerõ jó.
Futómû: csak ebben a kombinációban van az Aurisnál hátul több lengõkar (a többiben csatolt), viselkedése egész más, mint a Corolláé, sokkal feszesebb, kanyardõlés minimális, ez tetszett.
Kormány átlagos, lehetne kicsit nehezebb nagyobb sebességnél.
Összességében egy jól összerakott autó, kiváló motorral, jó futómûvel, beltér mérete kategóriaátlag.
Elküldve: 2007. május 16. - 21:23:25
A hangerõszabályzót külön leellenõriztem. Erre csak azt tudom mondani, hogy a kórosan száraz bõrre kiváló kézkrémek kaphatók, aki nem tudja minden nehézség nélkül tekerni, az éljen ezekkel a termékekkel. Nekem nem volt vele bajom. Pár napja láttam, hogy az új Jettában is ilyen tekerõ van. Egyébként az alap Aurisban nincs kormányról vezérelhetõ hifi! Az egyik kiállított autó is ilyen alap felszereltségû volt és valóban hiányoztak a kormányról a gombok.
Egyébként képeken nem tetszett az autó, élõben viszont egészen kellemes, fõleg sötét színekben. A legnépszerûbb ezüst szín kifejezetten rosszul áll neki. Szóval nekem szimpatikus autó, egy-két praktikus részletet kivéve. Pl. a mi Corollánkban minden kis zug gumírozott, vagy filccel bélelt, hogy ne zörögjön benne semmi, az Aurisban ezeket kihagyták..:( A váltóját viszont kedvem lett volna megcsókolni, annyira jó szerkezet.
Az új Corolla nekem jobban tetszik, kívülrõl is és belülrõl is. Egy hátránya van, az pedig a sedan mivolta. Nagy méretû cuccokat is szoktunk pakolni a mostani kombiba, és ezt lehetetlen megtenni egy lépcsõshátú autóval. Kár.
Elküldve: 2007. május 16. - 20:26:11
Minden tesztet elolvastam eddig, pl. olyan észrevételre mosolyogtam hogy a rádió gombja csúszik a kézben, hiszen a kormányról vezérelhetõ, tehát oda ritkán nyúlok. A legnagyobb bánatom, hogy nincs automatában, különben vennék egyet. De lehet, hogy mégis megalkuvó leszek?
Másik érdekesség, hogy Németországban sokkal olcsóbb.
Elküldve: 2007. május 16. - 20:17:34
Jó éjszakát
Elküldve: 2007. május 16. - 07:51:40
Elküldve: 2007. május 15. - 22:39:05