Vezess.hu fórum: Subaru - Vezess.hu fórum

Ugrás a tartalomhoz

• 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.
  • Belépés

Subaru

#1 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó  - Témaindító hozzászólás

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 0

Elküldve: 2008. április 28. - 09:01:11

Mivel eddig csak Legacy és Justy volt, talán ideje lenne egy ilyen topiknak is.
Szóval itt egy Legacy 2.0d teszt.
Szerintem nagyon jó az ár/érték aránya a kocsinak. Ennyi pénzért sinám ezt választanám.
0

• 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.

Egyéb válaszok erre a témára

#1 Felhasználó nem aktív   shon g 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 5

Elküldve: 2010. április 02. - 06:27:04

sti 2011:

front
rear
kék'sz

wrx 2011:

piri

teljes galériák
http://www.autoguide...ru/stiofficial/
http://www.autoguide...subaru/2011wrx/
0

#2 Felhasználó nem aktív   s4tch 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 4.935

Elküldve: 2009. február 01. - 00:04:36

Így azért emészthetõ.
0

#3 Felhasználó nem aktív   benaflek 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 19.816

Elküldve: 2008. április 30. - 21:26:57

"inkább korábban volt pár váratlanul jó évem."

Legalább elalvás elött tudsz mire gondolni:)
0

#4 Felhasználó nem aktív   s4tch 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. április 30. - 21:15:11

Na ja, ha két év múlva megint feleznék egyet, örülhetnék, ha havi 1x meg tudnám tankolni Apám '75-ös Simsonját. :) (Amúgy szerencsére nem most vagyok szarban, hanem inkább korábban volt pár váratlanul jó évem.)
0

#5 Felhasználó nem aktív   benaflek 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. április 30. - 20:24:50

Hát akkor a tendenciáid nem túl rózsásak:)
0

#6 Felhasználó nem aktív   benaflek 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. április 30. - 20:23:47

Így van. Én pl. nem gondoltam volna 3év múlva, hogy a Corolla mellett fogok dönteni. Egyébként még 2hónapja sem hittem volna.....
Merem állítani, hogy az autóvásárlás az ember pénzügyi helyzetének és értékszemléletének metszéspontja. Az én esetemben egyrészõl a 2-2,2millás határ, másrészrõl a 2,8-3millás határ volt belõve. A felsõ határon jó autók voltak, számomra sok pénzért, az alsó határon nem túl jó autók voltak, aránylag kisebb összegért. Így próbáltam jó autót venni kevésbé sok pénzért:)
Minden autóvásárló fõ problémája az érték belövése, nem is magának az autónak a kiválasztása.
0

#7 Felhasználó nem aktív   s4tch 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. április 30. - 20:02:34

Ez igaz. Most kb. fele annyiból gazdálkodok, mint 3 éve, mikor bevállaltam a Corollát. De lesz ez még így se, nem hagyom magam. :)
0

#8 Felhasználó nem aktív   apaarpi 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 27.027

Elküldve: 2008. április 30. - 19:47:54

"Akartam is mondani, hogy 2évre elõre nem lehet tervezni ilyen szintû pontossággal."

Nem biza, még rövidebb idõre is nehéz. Még akkor sem, ha az anyagi lehetõségek nem mutatnak olyan szórást, mint ami itt írtál.

Pl. Te is újSwiftes, Ibizás, Yarisos, Focsus I-es, Focus II-es Corollát vettél :)
0

#9 Felhasználó nem aktív   benaflek 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. április 30. - 16:25:43

Viccelt, tudom én....de azt is tudom, hogy minden vicc mögött van egy kis igazság, így Palex hsz-e nem a vicc kategória.

Ami nekem bejönne "továbblépésnek", az a középkategóris szívó benzines: avensis 1,8, mazda6 1,8.

Amennyiben középkategóriás nagydízelt keresnék: Mondeo/Passat is erõsen dominálna.

Alsóközepes kiscm3-is szívóba is: mazda3, Focus2, Corolla, Auris/corolla.

Szóval én az adott kategóriában lévõ jobb kínálatot preferálom. Pl. kisturbós alsóközepesbõl VW vagy Fiat.

0

#10 Felhasználó nem aktív   s4tch 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. április 30. - 16:15:29

Szép vagy, mondhatom... Én átlátok a szitán: kezdesz megtérni. :) Megértem, hogy nehezen dolgozod fel, meg próbálsz harcolni ellene, de inkább el kéne fogadnod a törvényszerû változást, nem másra kivetíteni. :)))
.
(Alex is viccelt, ne vedd komolyan. És én sem vagyok japófan, ha valamiért rajongok, az a Maserati és a Porsche. Csak nagyjából hasonló okokból, mint te, szívesebben rakom a pénzem kockázatmentesebb kocsiba, mint egy talán vonzóbb, de bizonytalanabb elõéletû és jövõjû autóba.)
0

#11 Felhasználó nem aktív   benaflek 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. április 30. - 16:01:00

Miért is? S4tch-nak ajánlottam az Avensis egynyócat, õ meg nagy japófan.

Egyébként következõ autómnak simán eltudom képzelni a Focus3-at is, Opel valóban nem mozgat, a VW meg drága megvételkor, szervizkor, cascoban stb. Japó autókból több a magántulajos, keveset futott, szervizkönyves eladó példány meglátásom szerint.

0

#12 Felhasználó nem aktív   Törölt felhasználó 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 0

Elküldve: 2008. április 30. - 15:39:00

Amióta Corollád van, nagyon elmentél japán autó irányába :)
0

#13 Felhasználó nem aktív   benaflek 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. április 30. - 15:31:09

Akartam is mondani, hogy 2évre elõre nem lehet tervezni ilyen szintû pontossággal. Ha bejönnek a hármasikrek, az is egy helyzet, ha nem lesz munkád az is egy helyzet, ha beikszeled a lottó 5-öst az is egy helyzet, nameg ha 600Ft lesz a benzin literje, az is egy helyzet.

0

#14 Felhasználó nem aktív   s4tch 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. április 30. - 14:39:03

Ákos, megmondom neked õszintén, fingom sincs, mit fogok venni, ha 2010 tavaszán oda jutok. :) Lehet, hogy tucat-kompaktot, mint a Corolla, vagy tucat-középkategóriást, mint egy Ave. De inkább hajlok valami különlegesebb megoldás felé. A Corollával tisztára elégedett vagyok, a maga mûfajában közel tökéletes autó, csak a spiritusz hiányzik belõle - ez az IS-ben, a Legacyban megvan, az Avensisben nincs. Itt van közel a Mátra, néha igényem lenne felmenni tekeregni egyet, ami a Corollával nem túl nagy élmény. Ezért gondolkodom elõzetesen valami jobban vezethetõ megoldásban, mint mondjuk BMW E46/E90, Legacy, IS200, esetleg A4 quattro, vagy ha Kedvesnek lesz valami családinak elfogadható izé, akkor MR2/MX5. Majd meglátjuk, hogy a kasszánál mennyire fog számítani a spiritusz, és mennyire az egyéb tényezõk.
.
A fent felsoroltak közül leginkább a Legacy felé hajlanék, ha lesz rá keret. Szerintem gyönyörû, autó formájú, idõtálló gép, mint a Pug 406, vagy a BMW E38, 10 év múlva sem fogom elavultnak látni. Nem hivalkodó, nem néznek ki belõle, nem lopják, nem köpik le a szomszédok. Elegáns, tágas, igaz, szedán, tehát nem túl praktikus, de ennyi baja legyen. Nem jön szembe minden sarkon, mint akár egy 3-as BMW. A technika meg magáért beszél - Subarura a fogyasztáson kívül sok rosszat nem hallani. El kell kerülni a kókányolt, tört, széthajtott darabokat, szerintem nem lehet semmelyik típussal mellényúlni.
.
Avensis, Accord, Mazda6, a kisebbek között Focus, E12, Octavia szintén tetszenek, de ezek a Corollával abból a szempontból egyívású autók, hogy egyik sem az a kimondott drivers' choice. Most úgy érzem, kipróbálnék egy olyan autót, amiben hajtott a hátsó kerék (is). :)
.
Az igazi persze az lenne, ha sikerülne szerezni egy megkímélt, komplett Datsun Z-t olcsón. :) Ilyen persze nincs, és a youngtimerezés drága hobbi, nem tudnám záros idõn belül felvállalni.
0

#15 Felhasználó nem aktív   végemvan 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 1.943

Elküldve: 2008. április 30. - 12:59:23

Azt azért nem hinném.Akkora fogyasztás-különbség talán nincs.
A vételár eleve 1 milliós difivel indul,a benzines javára.A gázolaj pillanatnyilag drágább mint a benzin,szakértõk szerint az is marad.
A szervízköltséget nem tudom megítélni, de mintha a dízelé lenne kedvezõtlenebb.Ez csak úgy dereng valahonnan,tudhatom rosszul.
Mindent összeadva,szerintem majdnem mindegy melyiket választja az ember,nagyjából ugyanott tart anyagilag.
Innentõl inkább csak ízlés dolga-ki melyiket szereti, de pénzügyi megfontolások szerintem nem döntenek ma már a dízel mellett,mint pár éve.
0

#16 Felhasználó nem aktív   benaflek 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. április 30. - 12:45:13

Az avensis 1,8 vvt-i vásárláson nem gondolkozol? Jól megy, türhetõen fogyaszt, van választék a használtpiacon, jól összerakott darab.
0

#17 Felhasználó nem aktív   benaflek 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. április 30. - 12:35:37

Én csak a 121kw-osokat vettem, míg te nem szabtál alsó határt a szûrésnél.

A felsoroltak közül a Legacy a legjobb választás szerintem.

0

#18 Felhasználó nem aktív   s4tch 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. április 30. - 11:07:13

Nekem kevesebb jött ki. Amúgy elég kicsi a minta. A katalógusadat, tesztek, népítéletek, spritmonitor alapján kb. 8,5-9 tûnik a reálisnak, ami a Corolla nálam tapasztalt, kb. 7,5-es nagy átlagához képest elfogadható. Ezen nem múlik. (A másik jelöltem még torkosabb. Még a végén marad a jól bevált recept, kicsit megfûszerezve...)
0

#19 Felhasználó nem aktív   benaflek 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. április 30. - 10:53:17

Az a 2literes Legacy azért nem egy eco autó. A spritmonitor szerint 9,91 liter az átlaga, míg a corolla 1,4-nek 7,19.

Így kb 2,72literes túlfogyasztással kell számolnod elvileg a jelenlegihez képest. Ez a 300Ft-os benzinár mellett évi 20 000km-es futással számolva 165 000 Ft többlet. Amennyiben a benzin ára 2év múlva 400Ft lesz, akkor ez 220 000 Ft.

A subaru 2.0 még az 1,8-as Avensisnél is 1,63literrel többet fogyaszt a spritmonitor szerint.

0

#20 Felhasználó nem aktív   s4tch 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. április 30. - 09:10:44

Hang, karakterisztika (!!!), rugalmasság, járáskultúra, fogyasztás. Vannak, akik hajlamosak a meghibásodási hajlammal meg az ebbõl adódó magasabb fenntartási költséggel érvelni a dízel ellen. Én sem vennék szívesen semmiféle 3-400 ezret futott dízelt, de ez hadd ne legyen szempont egy vatta új Subarunál... :)
0

Topik megosztása:

• 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó