Idézés: Holiday - Dátum: 2011. szeptember 14. - 14:28:59
Lifeguard! Össze-vissza csapongsz a témák közt, sajnos így nehéz lesz értelmesen vitatkoznunk. Megpróbálom sorba szedni a dolgokat:
1. nincs ejtőernyős vizsgám, de ha lenne, sem lenne más a véleményem a motorozásról.
2. visszautasítom a vádat, miszerint az fájna nekem, hogy másnak nem lehet ingyen motorra jogsija! Megerősítem, hogy azt is támogatnám, ha ingyenesen lehetne levizsgázni nagymotorra (értsd 50 ccm-nél nagyobbra), ismétlem, térítésmentesen. Ám ha valaminek a megszerzését eredményhez kötöm, akkor azért megtanulnak valamit az emberek. Ha ingyen adom, akkor meg nem! Ez a feltételezésed tehát sértő volt, különösen annak tudatában, hogy nem ismerjük egymást.
3. egyik pillanatban a Babettázás, mi több a 125-ösön motorozás semmi, megy zsigerből, majd odább azt írod: "motorozni veszélyes". Ez ellentmondás, nem tudok és nem is akarok rá reagálni, azt érzem, hogy azon kívül, hogy szerinted 125 ccm-t lehessen B jogsival vezetni, nem nagyon van más érved
4. Miért pont 125 ccm-nél húznád meg a határt, Miért nem 250-nél? Vagy 300-nál?
5. Vezettem kamiont. Szerintem nincs nagyobb különbség személyautó és kamion menettulajdonságai közt, mint 50 és 125 ccm-es motorokénak. Simán elboldogulok vele. Akkor holnaptól követeljem, hogy legyen elég rá a B kategória?
Továbbá:
6. Ha leugrasz ejtőernyővel és meghalsz, csak magadnak okozol kárt, ám a közlekedés társasjáték, ahol másnak is okozhatsz -nem csak dologi- kárt, s mint ilyen, a benne való részvétel feltételekhez van kötve.
7. Egy 50-es robogó nem sokkal gyorsabb, mint egy bicikli. Ha bringára nem kell vizsga, akkor miért kell a mopedre? Akkor ne kelljen arra sem? Akkor ne kelljen semmire sem! Mindegyik kategória csak egy kicsivel nehezebb az alatta lévőnél...
8. Naponta látom, hogy mennyire bizonytalanul, bénán vezetnek emberek autót. Ha ezek motorhoz jutnának és élnének is vele, szerinted több lenne a baleset, vagy kevesebb? Többet költenénk bénák összefércelésére, vagy kevesebbet? Ugyanakkor látom a sok agresszív "nevelő" autóst, itt is ír közűlük pár, azok mit csinálnának motorral szerinted? Most legalább van előttük fék.
9. Elvesztett motorostársaim, nekem nem a "na és" kategória, a sajátjaidról úgy nyiltakozol, ahogy akarsz, de az enyémeket tartsd tiszteletben kérlek.
10. Igen, motorozni veszélyes, a kockázatot pedig optimalizálni kell a saját érdekünkben. Ennek alapjaiban mond ellent az a liberalizáció, amit magadénak vallasz! Sajnos nem mindenkinek van magához való esze, s ha a vizsga ténye egyfajta szűrő, hogy a nagy "büntetők" bekerüljenek a rendszerbe, akkor már megérte.
Minden motorra rendszám kellene, mindegyikre vizsga kellene és mindegyikhez jogsi kellene. És az oktatási rendszert kellene alapjaiban újragondolni a benne lévő rengeteg kutyaütő autós-motoros iskola eltiltásával egyidejűen. Akár támogatással, de bizonyos esetekben még ingyen is!
Részemről minden jogsival rendelkezőt is vizsgáztatnék KRESZ-ből legalább 2 évente!
Szia!Nem csapongok össze-vissza,csak más a gondolkodás menetünk.
Továbbá nem írok semmi olyan dolgot ami sértő lenne,mert nem célom,hogy bárkit megbántsak és tiszteletben tartom mások véleményét,csak nekem is van véleményem és ez van akit zavar.
Köszönöm,hogy szád íze szerint írányvonalba állítottad a beszélgetésünket,akkor ezen írány szerint röviden válaszolnék rá.
1.pont: nem értem az összefüggést.Én nem kértem töled,hogy változtasd meg a véleményedet,csupán egy hasonlatnént alkalmaztam az ejések gyakorlati példáját.
2. pont: B kategoriával lehet segédmotort vezetni ingyen és plussz oktatás nélkül!Ne rám haragudj,mert nem én találtam ki!Nem vádollak, ez nem bíróság,csak a véleményemet írom le, ha magadra veszed és megsértödtél,akkor ez uton kérek elnézést tőled.Én sem sértödöm meg,mert elmondod a véleményedet.Nem vagyunk egyformák,igy számíthatsz arra,hogy lesznek ellen vélemények is az írásodra.
3-4-7.pont:Elöző írásaimban olvashatnád az "érveimet" ,de segítek neked.Köztudott dolog,hogy az EU több kulturált országába a modernizáció,technikai fejlődés,közúti közlekedés harmonizáció stb okaira felbuzdulva engedélyezik a "B" kategoriás jogosítványal 50 ccm helyett max 125 ccm -mel/ 11 kw segédmotorral történő közlekedést.
Több ok is van,de a legegyszerübb az,hogy mivel a nagy motorrokkal azonos kategoriában volt a 125ccm,igy az autópályákon is közlekedhetett a maga 95 km/h max sebességével,ami nagyban feltartotta a folyamatos forgalmi menetet,illetve több alkalommal a baleset forrása volt.Igy lett a 125 ccmből segédmotor!Tehát ez nem az én érvem,hanem nálam sokkal okosabb embereké!
5.pont Ebbe nagyon beletrafáltál,mert néhány nagyon közeli hozzátartozóm kamionozik.Elküldtem nekik e-mailba amit írtál.Nem jelenítem meg amit írtak,mert tisztelem a véleményedet.Nagyon leszükítve a lényeg az,hogy akkor te nem kamiont vezettél,vagy született tehetség vagy.
6. pont: Mivel nem vagy ejés,igy érthető,nem tudod azt,hogy létezik légügyi hatóság,aki a légi KRESZ-t felügyeli.Nem lehet össze-vissza repkedni és ugrálni,ahogyan gondolod.Megjegyezném,hogy az elmúlt néhány hete Szolnok mellett cserben hagyásos módon elűtöttek egy éppen földet érő ejtőernyős katonát.
8.pont:Ugy látom ebben egyett értünk,kivétel az,hogy véleményem szerint az idióta embert nem érdeklik a szabályok.Lehetne hozni nagyon szigorú szabályokat,csak a tisztességes közlekedőnek nehezítenénk a dolgát vele.
Mint már írtam,nem a szabályzás vagy a motoros,autos vagy a gyalogos a hiba,hanem az ember!
9. pont: Félre értettél.Nem viccelnék senkinek a halálával,föleg nem egy motoros társaméval.Tényeket akartam közölni,de lehet hogy nem jól fogalmaztam.Elnézést kérek.
10.pont: Kérlek,hogy tájékozodj,mielött leírsz valamit!Az általad emlitett liberalizáció nem az enyém,hanem a Winkler Róbiék kezdeményezése a külföldi Eu szabályozások alapján, valamit azzé a több mint 35 000 emberé akik aláírták a Magyar köztársasági elnőknek 125/B írt peticiót.Én alá sem tudtam írni,mert csak késöbb tudtam meg ezt az infót.Viszont pártolom az ötletet,mert igény van rá.
A rendszámozás tekintetében nincs kifogásom,hogy azonosíthatók legyenek a szabálytalankodók,viszont onnantól kezdve lesz súly adó adó adója stb ennek a résznek már nem örülök.
2 évente vízsga!?Nem űrhajosokról beszélünk.Ezek az emberek nem azért nem tartják be a KRESZ szabályait,mert nem tudnak róluk,hanem brahiból,meg szarnak a KRESZ-re és a többi közlekedésben résztvevők biztonságára.Szabálytalankodókat kell helyre rakni nem az összes közlekedőt.
Én az általános iskolai tananyagba vetetném bele a KRESZ és az alapvető állampolgári jogok és kötelezetségek oktatását.
Az én álláspontom most is az,hogy ne nehezítsük meg a jövő motorosainak helyzetét azzal,hogy fízessen /adózzon! / olyan dologért ami a saját képességén múlik és nem az oktatás minőségén!Ilyen a "B" kategoríával 125 ccm vezetés jogosultsága is!
Továbbra is köszönettel várom megtisztelő észrevételedet,véleményedet!
Szerkesztve lifeguard által: 2011. szeptember 17. - 00:49:27